Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανοιξιάτικος ο καιρός την Παρασκευή–Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Ανοιξιάτικος ο καιρός την Παρασκευή–Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 - 16:30

Την Παρασκευή ο καιρός θα διατηρηθεί για τελευταία ημέρα σε ανοιξιάτικο μοτίβο, καθώς το βράδυ και από τα δυτικά, περιμένουμε αλλαγή του καιρού, που θα γίνει αισθητή το Σαββατοκύριακο.

Από το πρωί λοιπόν, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με ομίχλες στα ηπειρωτικά, όπου και τοπικά τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Αραιή συννεφιά θα αναπτυχθεί κατά τόπους στη χώρα μέσα στη μέρα. Το απόγευμα και από τα δυτικά-βορειοδυτικά, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο τη νύχτα. Τα φαινόμενα αργά το βράδυ προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα για την εποχή. Θα φτάσει το θερμόμετρο στη βόρεια Ελλάδα τους 24 βαθμούς, και 25-27 βαθμούς στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά, και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 24-25 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-5- και στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν το απόγευμα στα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο αρχικά βοριάδες, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους μέχρι 4, τοπικά και 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, και αραιή συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-26 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, θα στραφούν σε νότιους μέχρι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος , με αραιή συννεφιά, η οποία το βράδυ αργά θα πυκνώσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-22 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης