Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες (video)

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες (video)
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 - 16:53

Την Τρίτη αναμένονται βροχές το πρωί και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα, η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και τοπική συννεφιά. Σταδιακά όμως από τις προμεσημβρινές ώρες, μια νέα κακοκαιρία θα απασχολήσει με ασθενείς βροχές από το Ιόνιο, οι οποίες γρήγορα θα επηρεάσουν και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Θα δυναμώσουν το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Αρχικά, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπες δυτικές περιοχές. Το βράδυ, οι βροχές θα εξαπλωθούν και στα κεντρικά και βόρεια , όπου ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Νοτιότερα θα επικρατήσει συννεφιά, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει πτώση. Θα πέσει στους 18 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 18-20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ μετά το μεσημέρι. Στο Αιγαίο αρχικά δυτικοί, στρεφόμενοι σε νοτιάδες 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος για το μεγαλύτερο μέρος της μέρας, με αυξημένη συννεφιά το βράδυ και πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά του νομού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-20 βαθμούς, δυτικοί οι άνεμοι 4-5 μποφόρ, θα στραφούν όμως σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν στα 6 και το βράδυ 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά. Το βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις στον Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης