Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Eυθύμιος Λέκκας: «Η σεισμική ενέργεια σιγά σιγά εκτονώνεται» (video)

Eυθύμιος Λέκκας: «Η σεισμική ενέργεια σιγά σιγά εκτονώνεται» (video)
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 - 14:32

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Φαινομένων, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega για τις σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο την Εύβοια.

Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν ο χθεσινός σεισμός των 5 ρίχτερ ήταν ο κύριος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο σεισμολόγος και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Θεωρώ πως η “οροφή” της όλης διαδικασίας είναι περίπου τα 5.2 με 5.3 ρίχτερ. Δεν υπάρχει δυναμικό στην περιοχή ούτως ώστε να πάμε σε μεγαλύτερους σεισμούς» σημείωσε ο καθηγητής.

Ανέφερε πως πρόκειται για σεισμούς που δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς «οι κατασκευές είναι ανθεκτικές και τα εδάφη πολύ καλά».

Ο κ. Λέκκας ολοκληρώνοντας φάνηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός καθώς είπε πως η σεισμική ενέργεια σιγά σιγά εκτονώνεται και σύντομα θα ολοκληρωθεί και το φαινόμενο.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Εύβοια: Από τις 25 Οκτωβρίου είχε εκδηλωθεί σεισμική δραστηριότητα στην  περιοχή (video)

Σεισμός στην Εύβοια: Από τις 25 Οκτωβρίου είχε εκδηλωθεί σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή (video)

O σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή νότια – νοτιοανατολικά του οικισμού Ζάρακες της Εύβοιας, που και αυτός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες, που σημειώνουν ότι χρειάζεται καλή αξιολόγηση των στοιχείων,

Τι αλλάζει από σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού»–Τα προϊόντα για τους διαβητικούς (video)

Τι αλλάζει από σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού»–Τα προϊόντα για τους διαβητικούς (video)

Από σήμερα, έρχονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» και νέα προϊόντα, όπως αυτά για τους διαβητικούς, ενώ διευρύνονται και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές.