Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός με παροδικές νεφώσεις (video)

Αίθριος ο καιρός με παροδικές νεφώσεις (video)
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022 - 16:59

Την Παρασκευή ο καιρός θα μπει σε τροχιά βελτίωσης στις περισσότερες περιοχές, καθώς η κακοκαιρία θα έχει υποχωρήσει ή εξασθενήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι περιοχές, που οι βροχές θα είναι περισσότερο γενικευμένες, μέχρι το μεσημέρι και ίσως εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες, είναι η ανατολική νησιωτική χώρα. Το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται παροδική συννεφιά με περισσότερα διαστήματα με ήλιο και κατά διαστήματα διάσπαρτες μικρής έκτασης και έντασης βροχή. Μέχρι το βράδυ, ακόμα και οι ασθενείς βροχοπτώσεις θα έχουν γενικά σταματήσει, αλλά η μέρα θα φύγει με συννεφιά.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 15-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά , τοπικά και 19 βαθμούς στην Πελοπόννησο. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες τιμές θα προσεγγίσουν τους 19-20 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις 3-4 μποφόρ, βόρειοι, θα στραφούν το βράδυ σε νοτιάδες. Στο Αιγαίο, η έντασή τους δε θα ξεπεράσει τα 4-5 μποφόρ. Στο βόρειο κομμάτι βορειοανατολικοί μέχρι 6, θα στραφούν σε βοριάδες και στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές μέχρι το βράδυ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, με τοπική συννεφιά, η οποία το βράδυ θα πυκνώσει. Μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα βορειότερα τμήματα του νομού τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-18 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ήλιο ενδιάμεσα. Το μεσημέρι στη Χαλκιδική θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-14 , με βορειοανατολικό άνεμο 2-4 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Εύβοια: Από τις 25 Οκτωβρίου είχε εκδηλωθεί σεισμική δραστηριότητα στην  περιοχή (video)

Σεισμός στην Εύβοια: Από τις 25 Οκτωβρίου είχε εκδηλωθεί σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή (video)

O σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή νότια – νοτιοανατολικά του οικισμού Ζάρακες της Εύβοιας, που και αυτός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες, που σημειώνουν ότι χρειάζεται καλή αξιολόγηση των στοιχείων,