Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συννεφιά αναμένεται τη Δευτέρα – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Συννεφιά αναμένεται τη Δευτέρα – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022 - 16:31

Η εβδομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με αρκετή συννεφιά. Ένα χαρακτηριστικό που θα μας ακολουθήσει όλη την εβδομάδα, χωρίς γενικευμένες κακοκαιρίες, αλλά με συννεφιά και λιγότερο ήλιο.

Στα νότια της χώρας φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της Δευτέρας τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι νεφώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Στη δυτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα, ενώ σταδιακά μικρότερης έντασης βροχή θα επηρεάσει τη Θεσσαλία, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και θα φτάσει μέχρι το βόρειο Αιγαίο.

Κατά βάση προβλέπεται να είναι βροχές ασθενούς έντασης και αρκετά τοπικές.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα διατηρηθεί στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα πλησιάσει τους 14 βαθμούς στα βόρεια, 14 – 17 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και θα αγγίξει τους 18 στη δυτική Ελλάδα. Μικρές θα είναι οι διακυμάνσεις και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες να κυμαίνονται κοντά στους 15 – 20 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις 4 – 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο περιμένουμε ένα ήπιο σχετικά βόρειο ρεύμα με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, λίγο πιο πυκνή το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 – 17 βαθμούς, με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές στα 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στα δυτικότερα τμήματα και στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 13 βαθμούς Κελσίου και στον Θερμαϊκό θα πνέει νοτιοανατολικός άνεμος 2 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά. Ο ήλιος για ακόμα μια ημέρα δε θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας, με σχετικά μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνειας στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι από 15 βαθμούς στα βόρεια, θα πλησιάσει τους 17 – 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι με ένταση 3 – 5, στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις. Στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν στο Ιόνιο πρόσκαιρες καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι οι βροχές, οι οποίες θα είναι ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα ταξιδέψουν ανατολικότερα, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αλλά θα επηρεάσουν τη χώρα σε τοπικό επίπεδο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε παρόμοια επίπεδα, θα κυμανθεί κοντά στους 15 – 20 βαθμούς Κελσίου. Νότιο το ρεύμα στα πελάγη με ένταση 3 – 4 και στο Ιόνιο μέχρι 5 – 6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης