Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός με πυκνές νεφώσεις – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Αίθριος ο καιρός με πυκνές νεφώσεις – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 - 16:26

Την Τρίτη, η μέρα θα κυλήσει με αυξημένη συννεφιά στη χώρα. Πυκνές θα είναι οι νεφώσεις κατά περιόδους στα ηπειρωτικά, και μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο προβλέπονται στα νησιά του Αιγαίου.

Στα δυτικά η συννεφιά και ο μουντός καιρός θα συνοδεύονται από μικρής έντασης τοπικές βροχές.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπως η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, αλλά και τα νησιά του Ιονίου, μέσα στη μέρα θα βρέξει τοπικά. Μάλιστα στο νότιο Ιόνιο είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στην ηπειρωτική χώρα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά, παραμένοντας στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα πλησιάσει τους 14 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 15-17 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει το θερμόμετρο στα δυτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 19 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα φυσάει ήπιος βόρειος άνεμος στα 3-5 το πρωί στα Δωδεκάνησα και 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά, με μικρά διαστήματα με ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι μουντός, με πυκνές νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-13 βαθμούς Κελσίου και θα πνέει νοτιοανατολικός άνεμος 2-3 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης