Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης (video)

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης (video)
Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023 - 11:29

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο πραγματογνώμων-γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος και αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη επισημαίνοντας πως τα νέα από την εξακρίβωση των θυμάτων μέσω DNA είναι πολύ θετικά.
«Τα νέα από το DNA είναι ευχάριστα. Το γενετικό υλικό είναι καλής ποιότητας οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην ταυτοποίηση. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να πάρει μήνες η περισυλλογή. Τις επόμενες ώρες ή μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το πρόβλημα είναι στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι».

Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα

Στον αντίποδα, μία χώρα όπως η Τουρκία, που από πολλούς θεωρείται τριτοκοσμική, έχει αναβαθμίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο με καινούρια τρένα αλλά και τα απαραίτητα συστήματα τα τελευταία 20 χρόνια.
Τα τουρκικά μέσα είχαν ως πρωτοσέλιδα τις διαδηλώσεις για τα Τέμπη αλλά φυσικά και την αποχώρηση της Ακσενέρ. Ένα ακόμη ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε ο τουρκικός Τύπος, είναι το αίτημα μέσω του Έλληνα πρόξενου στην τουρκική εισαγγελία να δώσει εκτάκτως άδεια σε Έλληνα κρατούμενο που έχασε το παιδί του στην τραγωδία των Τεμπών και απευθύνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για τον πατέρα του αδικοχαμένου μηχανοδηγού, ο οποίος κρατείται στην Τουρκία. Η οικογένειά του, ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας ώστε ο πατέρας να μπορέσει να παραβρεθεί στην κηδεία του παιδιού του. Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης