Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συννεφιά την Τρίτη (7/3, video)

Συννεφιά την Τρίτη (7/3, video)
Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 - 16:59

Την Τρίτη ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα είναι άστατος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και δυτική και νότια Πελοπόννησο, με χιόνια να πέφτουν στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα, σε μεγάλα υψόμετρα.

Ο καιρός όμως το απόγευμα θα αρχίσει να βελτιώνεται στο συγκεκριμένο κομμάτι, πρώτα στην Ήπειρο και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές. Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στα άλλα τμήματα της χώρας, με λίγες διάσπαρτες τοπικές βροχές. Στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι περισσότερο γενικευμένες και μάλιστα στα βορειοανατολικά το βράδυ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση στη δυτική Ελλάδα, λόγω και του άστατου καιρού, με τις μέγιστες να φτάνουν τους 14 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί κοντά στους 16-18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 17-18 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 το πρωί πρόσκαιρα 7 μποφόρ, αλλά θα εξασθενήσουν γρήγορα και στο Αιγαίο νοτιοδυτικό ρεύμα εντάσεως 4-6 μποφόρ.

Αυξημένη θα είναι κατά διαστήματα η συννεφιά στην Αττική, με ανοίγματα με ήλιο ενδιάμεσα. Τοπικές βροχές προβλέπονται το μεσημέρι μόνο στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17 βαθμούς Κελσίου, νοτιοδυτικοί οι άνεμοι αρχικά μέχρι 4 μποφόρ, αλλά θα ενισχυθούν μετά το μεσημέρι στα 5-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής έντασης στην ευρύτερη περιοχή του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί, θα στραφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης