Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο
Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 - 16:53

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Με βροχές θα ξημερώσει, από τη Σάμο και νοτιότερα μέχρι τα Δωδεκάνησα, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο.

Η αστάθεια θα μας επηρεάσει σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ορεινά, και σε τοπικό επίπεδο στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, οι οποίες αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι αν και θα παρουσιάσει άνοδο, θα παραμείνει σε πιο δροσερά από τα προβλεπόμενα επίπεδα σε αρκετές περιοχές.

Συγκεκριμένα, θα φτάσει το θερμόμετρο τους 30 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και 29-31 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά. Λίγο πιο χαμηλές αναμένεται να είναι οι μέγιστες θερμοκρασίες στη νησιωτική χώρα, καθώς θα κυμανθούν κοντά στους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις . Στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ. Και στο Αιγαίο 3-4, και στα νότια, 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται μια ηλιόλουστη μέρα, με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-30 βαθμούς, και οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά και κατά τόπους θα πυκνώσουν, και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς και στον Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Πηγή: megatvcom

Διαβάστε επίσης

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, με περιορισμένη αστάθεια και θερμοκρασίες σε ευχάριστα επίπεδα.