Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με τοπικές νεφώσεις (video)

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με τοπικές νεφώσεις (video)
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 - 17:08

Την Τρίτη θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Στα ηπειρωτικά τμήματα ναι μεν θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ήλιο.

Από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα κυρίως από τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και βορειότερα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις που ενδεχομένως να εξελιχθούν σε κάποιες μικρές τοπικές μπόρες.

Θερμοκρασιακά, στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 32 με 34 βαθμούχε στα βόρεια, στους 36 στα ανατολικά ηπειρωτικά, στους 33 με 35 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Άνεμοι δυτικοί θα πνέουν στο Ιόνιο έως και 4-5 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο έως και 4-5 μποφόρ, πρόσκαιρα 6 μποφόρ στις Κυκλάδες, στα νότια τμήματα του Αιγαίου προς την Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι βορειοανατολικοί έως και 4-5 μποφόρ, και έως και 6 μποφόρ οι ριπές στον νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, και ο απόγευμα λίγες αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώνουν. Στις γύρω ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία από 24 έως και 32 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βοριάδες που θα στραφούν σε νοτιάδες έως και 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κάλος με λίγες αραιές νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα και τη θερμοκρασία στους 33-35 βαθμούς στα δυτικά, στους 36 στα βόρεια, στους 36-38 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, στους 33 με 36 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

Την Πέμπτη αναμένονται νοτιάδες εξασθενημένους στα πελάγη και την θερμοκρασία τις μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, θα σημειώσει άνοδο. Στους 37 βαθμούς στα βόρεια, στους 34 βαθμούς Κελσίου δυτικά και τέλος τους 36-40 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, και στους 33 με 36 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης

Αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα (video)

Αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα (video)

Ηλιόλουστη θα είναι η Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα κυριαρχήσει ο ήλιος.