Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προφυλακιστέοι και οι 30 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη!

Προφυλακιστέοι και οι 30 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη!
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 00:03

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν οι 30 κατηγορούμενοι που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή την Παρασκευή (11/8), ενώ αύριο, Σάββατο (12/8) και μεθαύριο, Κυριακή (13/8) θα συνεχιστούν οι απολογίες των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγήθηκαν 28 Κροάτες κατηγορούμενοι, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. Οι Κροάτες κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια και πως δεν πήγαν στο σημείο με πρόθεση να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ αλλά για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους. Οι απολογίες συνεχίζονται αύριο με ακόμα 30 κατηγορούμενους να περνούν το «κατώφλι» των ανακριτών, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθούν.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει to Σάββατο, η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες, καθώς σύμφωνα με το νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Oι απολογίες

Υπενθυμίζεται, ότι οι απολογίες των κατηγορουμένων άρχισαν στις 12 το μεσημέρι και αρνούνται κατηγορηματικά κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Έως στιγμής, έχουν απολογηθεί 20 κατηγορούμενοι. Αναμενόταν να απολογηθούν άλλοι 10, το Σάββατο επίσης θα πάρουν σειρά 30, ενώ την Κυριακή θα κληθούν να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή 45. Επιπλέον, το Σάββατο, 11 Αυγούστου, αναμένεται να αρχίσει η λήψη του γενετικού υλικού από τους 105 κατηγορούμενους.

Η συντριπτική πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι καταγωγής από την Κροατία, ενώ ενώπιον των ανακριτών βρέθηκαν και ένας Έλληνας και ένας Αλβανός. Σε κάθε περίπτωση, οι Κροάτες κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης