Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βροχερή η Τρίτη

Βροχερή η Τρίτη
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:45

Την Τρίτη η κακοκαιρία θα επηρεάσει, με βροχές και καταιγίδες, τα δυτικά, κεντρικά και νότια, αφήνοντας με συννεφιά και ασθενείς βροχές τη βόρεια Ελλάδα.

Έντονα περιμένουμε να είναι τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά, το Ιόνιο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο, επηρεάζοντας και τμήματα της Θεσσαλίας στα δυτικά, όπως οι νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας.

Σταδιακά, η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί λίγο ανατολικότερα, με ισχυρές καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού να προβλέπονται το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως στη Μαγνησία, τα νότια τμήματα της Λάρισας, την κεντρική Στερεά, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Αργά τη νύχτα ισχυρές αναμένονται οι βροχές και στην Αττική και τη Βοιωτία. Στο Αιγαίο, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα πλησιάσει τους 26 – 29 βαθμούς στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και 30 – 32 στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ανατολικές διευθύνσεις 4 – 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο, μεταβλητοί στα νότια 3 – 4 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο βοριάδες 6 – 7, τοπικά και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα κεντροβόρεια και στα κεντροδυτικά του νομού, με ισχυρές καταιγίδες να σημειώνονται στο λεκανοπέδιο και στον Σαρωνικό προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 – 28 βαθμούς, με βοριά 3 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να περιμένουμε κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 30 βαθμούς και οι άνεμοι ανατολικοί στον Θερμαϊκό, 3 – 5, τοπικά 6 και στα νότια της Χαλκιδικής 7 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Συννεφιασμένη η Πέμπτη (video)

Συννεφιασμένη η Πέμπτη (video)

Την Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες, πρώτα στα ηπειρωτικά και βαθμιαία προς το μεσημέρι και στα νησιά του Αιγαίου.