Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός, την Τετάρτη (7/2, video)

Αίθριος ο καιρός, την Τετάρτη (7/2, video)
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024 - 17:05

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες αναμένονται λίγες συννεφιές.

Τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά προβλέπονται και αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές.

Συγκεκριμένα στα δυτικά της χώρας, στην Κρήτη και στο ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τα σύννεφα θα πυκνώσουν.

Η γενική εικόνα όμως θα είναι καλοκαιρία και αρκετή ηλιοφάνεια, παρά τις όποιες συννεφιές. Το πρωί στη δυτική Ελλάδα θα σχηματιστούν ομίχλες και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο να πλησιάζει το μεσημέρι τους 16-18 βαθμούς και θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών στην υπόλοιπη χώρα, με 17 βαθμούς στα δυτικά, έως 22 ίσως και λίγο παραπάνω στα ανατολικά ηπειρωτικά και 18-20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο λίγο πιο ισχυροί, θα πνέουν σε εντάσεις έως 5-6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια το πρωί και σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά βάση αραιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-21 βαθμούς και οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4, το μεσημέρι πρόσκαιρα και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με αραιές συννεφιές και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-18 βαθμούς Κελσίου και θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Ηλιοφάνεια την Τρίτη (video)

Ηλιοφάνεια την Τρίτη (video)

Η καλοκαιρία θα διατηρηθεί και την Τρίτη, καθώς προβλέπονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα και μάλιστα όσο πιο νότια τόσο περισσότερη θα είναι η λιακάδα.