Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κατακόρυφη άνοδος των μαχητικών αθλημάτων

Η κατακόρυφη άνοδος των μαχητικών αθλημάτων
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 - 01:27

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Σε μία φαντασμαγορική διοργάνωση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από διεθνείς διοργανώσεις, το 15ο THE BATTLE by STOIXIMAN.GR διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στο κατάμεστο Κλειστό του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τα μαχητικά αθλήματα, κάτι που φανερώνουν και οι κάτι παραπάνω από 5.000 φίλοι των πολεμικών τεχνών που βρέθηκαν από τις 15:00 μέχρι και τις 01:15 στην όμορφη βραδιά που πραγματοποιήθηκε υπό την οργάνωση του Στέφανου Κωνσταντινίδη.

Ξύλο, ξύλο και μπόλικο… ξύλο είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όποιος παραβρέθηκε στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου και σίγουρα έφυγε από εκεί με ένα μεγάλο χαμόγελο, καθώς οι μάχες ήταν καθηλωτικές και άκρως ανταγωνιστικές με 32 αθλητές να δίνουν ό,τι έχουν ώστε να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Αναφορικά τώρα, όμως, με τη main card, άπαντες περίμεναν τη «μονομαχία» ανάμεσα στον Παύλο Καπώνη και τον Ιταλό, Κριστιάν Ζάχε, στο στυλ του Muay Thai. Ο εκ των κορυφαίων Thai fighters στην Ελλάδα παίζοντας με μυαλό και έχοντας την εμπειρία του για σύμμαχο επιβλήθηκε του Ιταλού, που ήταν σκληρό καρύδι. Ομως ο δάσκαλος του Diamond Camp με ομόφωνη απόφαση, χτυπώντας πότε στα πόδια και πότε στο κεφάλι, απέδειξε την ανωτερότητά του. Φοβερή η ατμόσφαιρα πάντως με τη μάχη να γίνεται με τους ήχους της παραδοσιακής ταϊλανδέζικης μουσικής.

Εκτός από τη μάχη, όμως, του Καπώνη, υπήρχαν και άλλες πολύ σημαντικές αναμετρήσεις στο 15ο THE BATTLE by STOIXIMAN.GR. Για τη ζώνη του WKN στα -66,6 κιλά έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ουσμάν Μοχάμαντ και τον Νίκο Κοντογιάννη. Ο πρώτος πήρε τη νίκη με απόφαση, καθώς του έδωσε αξία το νοκ ντάουν στον δεύτερο, με τον Κοντογιάννη να παλεύει μέχρι τέλους και να είναι εντυπωσιακός στο φινάλε.

Αμφίρροπη ήταν η μάχη ανάμεσα στον Ξερικό και τον Βασίλιεβ, με τον «Rico» να παίρνει στα σημεία τη νίκη. Ο Βασίλιεβ πάντως τον έβαλε στα σχοινιά, σε έναν αγώνα πυγμαχίας που πραγματικά έσπασε καρδιές. Ο αγαπημένος του κοινού -είχε μεγάλο fun club στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου- ήταν ο τελικός νικητής. Στο main event του MMA ο Βασίλης Νικολακόπουλος κέρδισε με ομόφωνη απόφαση απέναντι στον Κώστα Ναστούλη, χάρη στα χτυπήματά του στο έδαφος, μάχη που είχε ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο καμπανάκι.

Ο Μαυρογιάννης υπερασπίστηκε στο «The Battle 15» τη ζώνη του πρωταθλητή Ελλάδος WKN απέναντι στον Παναγιώτη Θεοδοσιάδη. Ο «Yuri» πήρε δίκαια ομόφωνα τη νίκη σκορπίζοντας χαμόγελα στους Spartan Warriors του Γιδάκου. Τέλος ο Αντώνης Τζώρος χρειάστηκε να δώσει μέχρι και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του για τη νίκη απέναντι στον Ομάρ Μπελαμάρ από το Βέλγιο. Οι γροθιές έπεφταν βροχή και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μία φαντασμαγορική διοργάνωση.

Οι αγώνες της Main Card του THE BATTLE 15

Mανώλης Ρουσσάκης (LIONS CAMP) vs Νίκος «Junior» Τζώτζος (ΑΣ Κραταιός)
Νικητής: Με ομόφωνη απόφαση ο Νίκος Τζώτζος

Βασίλης «Nord» Νικολακόπουλος (DIAMOND MMA) vs Kωστής «Prisoner» Nαστούλης (LEGACY GYM)
Νικητής: Με ομόφωνη απόφαση ο Βασίλης Νικολακόπουλος

Στίβεν Τάλεμπ (Γαλλία) vs Ρέζκα Τσετσκλάτζε (Γεωργία - ARENA TRAINING CENTER)
Νικητής: Με πλειοψηφική απόφαση ο Ρέζκα Τσεκλάτζε

Νταν Κριστέα (Μολδαβία - NO LIMIT ACADEMY) vs Θανάσης «Captain Kook» Κουκουφίκης (GREECE - FIGHT LAB)
Νικητής: Με πλειοψηφική απόφαση ο Θανάσης Κουκουφίκης

Νίκος «Ryan» Κοντογιάννης (OLD SCHOOL FIGHT CLUB) vs Ουσμάν Μοχάμαντ (AS ELEFSIS)
Νικητής: Με ομόφωνη απόφαση ο Ουσμάν Μοχάμαντ

Παναγιώτης Θεοδοσιάδης (PISTIKOS GYM) vs Γιώργος «Yuri» Μαυρογιάννης (SPARTAN WARRIORS GIDAKOS)
Νικητής: Με ομόφωνη απόφαση ο Γιώργος Μαυρογιάννης

Τελικός 4MEN TOURNAMENT
Ρέζκα Τσετσκλάτζε (Γεωργία - ARENA TRAINING CENTER) vs Θανάσης «Captain Kook» Κουκουφίκης (GREECE- FIGHT LAB)
Νικητής: Με KO ο Θανάσης Κουκουφίκης

Λαζάρ Βασίλιε (MIKO TEAM) vs Δημήτρης «Rico» Ξερικός (GOLDEN CORNER)
Νικητής: Με ομόφωνη απόφαση ο Δημήτρης Ξερικός

Κρίστιαν Ζάχε (Ιταλία) vs Παύλος «Diamond» Καπώνης (GREECE - DIAMOND CAMP)
Νικητής: Με ομόφωνη απόφαση ο Παύλος Καπώνης

Ομάρ Μπελαμαρ (Βέλγιο - OSMAN GYM) vs Aντώνης «Wrangler» Τζώρος (GREECE- KRITIKOS CAMP)
Νικητής: Με ομόφωνη απόφαση ο Αντώνης Τζώρος

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/12/2015)

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση τιτάνων (pics)

Συνάντηση τιτάνων (pics)

Οι θρύλοι του Kick Boxing και του Muay Thai, Iron Mike και Buakaw Banchamek συναντήθηκαν, εκτός ρινγκ αυτή τη φορά, στο Zambidis Club της Γλυφάδας.

Όλα όσα έγιναν στο Red Bull Weekend Warriors με τον Johnny Aubert!

Όλα όσα έγιναν στο Red Bull Weekend Warriors με τον Johnny Aubert!

Κάθε Σαββατοκύριακο οφείλει να έχει λίγο riding. Αν έχει πολύ ακόμα καλύτερα. Και αν στην παρέα συμμετέχουν Πρωταθλητές Πανελληνίου και Παγκόσμιου βεληνεκούς, τότε μάλλον μιλάμε για το Red Bull Weekend Warriors!

Ο Clinton Moore θριαμβευτής

Ο Clinton Moore θριαμβευτής

Ο Clinton Moore πέρασε στους «αθάνατους» του Freestyle Motocross την Παρασκευή, κατακτώντας το Red Bull X-Fighters World Tour 2015 και παίρνοντας μια δραματική νίκη στο φινάλε της 15ης σεζόν.