Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Mάρκου: «Θα ρίξω νοκ άουτ τον Hasan Toy!»

Mάρκου: «Θα ρίξω νοκ άουτ τον Hasan Toy!»
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 - 05:26

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΛΗ ΛΕΟΥΣΗ

Όποιος είναι λάτρης των μαχητικών αθλημάτων, το Σάββατο 23 Απριλίου οφείλει να βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας "Γιώργος Στεφανόπουλος" στο Περιστέρι. Ο λόγος; Μα εκεί λαμβάνει χώρα το No Limits 27: Star Wars, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη των τριών ηρώων που έχασαν τη ζωή τους πάνω από την Κίναρο μαχόμενοι για την προστασία της πατρίδας μας, Κωνσταντίνο Πανανά-Αναστάσιο Τουλίτση- Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Μία διοργάνωση που είχε στηριχτεί στην τεράστια μονομαχία ανάμεσα στον Μελέτη Κακουμπάβα και τον Φλοριάν Μάρκου, η οποία όμως αναβλήθηκε ελέω του σοβαρού τραυματισμού του πρώτου, μία εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

Με αστραπιαίες κινήσεις όμως, η διοργανώτρια του No Limits, Γεωργία Μπιτάκου, έκλεισε τον Ολλανδό, Hasan Toy ή αλλιώς Τhe Master, για να καλυφθεί το… κενό που άφησε ο Μελέτης. Έναν αθλητή που είναι πρωταθλητής της WFL, κατάγεται από την Τουρκία και μένει στην Ολλανδία. Ισως ο καταλληλότερος για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Φλοριάν Μάρκου.

Βέβαια καλύτερα ας αφήσουμε τους πρωταγωνιστές να μιλήσουν για αυτές τις μάχες. Το gavros.gr επικοινώνησε με τον Φλοριάν Μάρκου, με τον ίδιο να αφηγείται στην δύσκολη μετάβαση αφού άλλον αντίπαλο περίμενε και άλλος του ήρθε, τοποθετείται σχετικά με την προετοιμασία του, εξάρει την βοήθεια και στήριξη της Γεωργίας Μπιτάκου προς το πρόσωπό του, ενώ μας εκμυστηρεύεται και την δική του πρόβλεψη για την μάχη με τον Hasan.

-Αρχικά θα ήθελα να μου πεις την άποψή σου για την όλη κάρτα αγώνων του No Limits. Φοβερή διοργάνωση από μόνη της. Πως νιώθεις που συμμετέχεις;

«Χαίρομαι πολύ που παίζω στο «Νο Limits» μετά από τόσα χρόνια. Είχα τέσσερα χρόνια να εμφανιστώ σε ελληνική διοργάνωση. Χαίρομαι πολύ που η Γωγώ Μπιτάκου με στηρίζει ακόμα. Λυπάμαι που ακυρώθηκε ο αγώνας με τον Κακουμπάβα αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός.

Τώρα ο επόμενος αντίπαλος μου είναι πιο δύσκολος από τον Μελέτη. Είναι ο καλύτερος στην Ολλανδία και έχει κερδίσει πολλούς τίτλους. Είναι ο πρωταθλητής στην χώρα του. Θα δούμε λοιπόν το Σάββατο τι θα συμβεί. Σε τρεις μέρες από τώρα».

-Πως βίωσες τον τραυματισμό του Κακουμπάβα; Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να προετοιμάζεσαι για μία μάχη και να σου… προκύπτει μία άλλη. Τι γνωρίζεις για το νέο σου αντίπαλο;

«Ετσι είναι. Ξεκίνησα την προετοιμασία στο μυαλό μου ότι μόνο με τον Μελέτη θα παίξω. Δεν μου πήγαινε ποτέ στο μυαλό ότι θα γίνει κάποια… στραβή και δεν θα παίξω μαζί του. Όταν το έμαθα στεναχωρήθηκα πολύ γιατί δεν το περίμενα με τίποτα να συμβεί κάτι τέτοιο και δύο μέρες ήμουν κάπως. Μου ζητούσε η Γωγώ να επιλέξω μεταξύ πολλών ονομάτων για αντιπάλους. Και όπως εύκολα μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και η Γωγώ, διάλεξα τον καλύτερο από αυτούς και τον πιο ακριβοπληρωμένο. Οσο για το αν παίζει ρόλο στην προετοιμασία μου, τι να πω.

Εγώ ήμουν προετοιμασμένος εδώ και καιρό. Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα από αυτά που έχω δουλέψει. Ο αντίπαλός αυτός λοιπόν είναι πολύ ψηλός. Είναι κοντά στο 1,85μ και εννοείται πως αλλάζει κάπως το παιχνίδι μου.

Πρέπει να προσέχω τα γόνατά του και τα πόδια του πιο πολύ. Στα χέρια του οπωσδήποτε είμαι καλύτερος και πιο δυνατός, όμως το πιο επικίνδυνο σε αυτόν είναι τα γόνατά του. Επειδή παίζει πολλά… γόνατα και από ότι ξέρω έχει παίξει και αγώνες Muay Thai».

- Μετά λοιπόν την ακύρωση με τον Μελέτη, ήθελες ένα ματς με αξιόλογο αντίπαλο έτσι; Είναι και η υστεροφημία που παίζει σε αυτές τις αναμετρήσεις μεγάλο ρόλο;

«Εννοείται πως είναι. Αυτό τον αγώνα θα τον παρακολουθήσουν σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι ότι είναι ένας απλός αγώνας που θα τον δουν μόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας δυνατός αγώνας. Εγώ δεν θέλω πάνω από όλα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Δηλαδή το να παίξω με έναν… άσχετο, αυτό ήταν το πιο εύκολο. Να διαλέγαμε δηλαδή έναν… τυχαίο αθλητή, να τον έριχνα στον πρώτο γύρο και όλος ο κόσμος να έλεγε μετά «ο Φλοριάν είναι ο καλύτερος». Δεν έχω μάθει πρώτα από όλα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και μετά τον κόσμο. Θέλω να μπω και να ξέρω πως ο άλλος είναι πάρα πολύ καλός. Και έτσι τον διαλέξαμε».

- Και ποια είναι η προετοιμασία σου για τον Hasan Toy; Αλλά και τι να πρωτοκάνεις τώρα; Εχεις και το ζύγισμα μετά. Με το ζόρι μία δύο προπονήσεις δηλαδή…

«Εχει ουσιαστικά τελειώσει. Χτες πήγα για λίγο στο γυμναστήριο έτσι για να ιδρώσω, λίγο χαλαρή προπόνηση. Σήμερα το ίδιο και μεθαύριο ετοιμάζομαι για τον αγώνα μου. Δεν έχω δηλαδή κάτι άλλο να δώσω για την προετοιμασία μου. Ότι δούλεψα δηλαδή το δούλεψα».

-Πάντως θα ήθελες κάποια στιγμή να γίνει η μάχη με τον Μελέτη; Γιατί είναι και αυτό το 1-1 στη μέση μεταξύ σας αλλά και το ποιος είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα στα κιλά σας…

«Εγώ το είπα στη Γωγώ που μου είπε πως θέλει το Νοέμβριο να κλείσει και πάλι ο αγώνας με τον Κακουμπάβα. Εγώ για αυτό διάλεξα και έναν τόσο μεγάλο αθλητή, τα όνειρά μου συμβαδίζουν με το εξωτερικό. Θέλω να φύγω και να παίξω εκεί. Οπότε για τον Νοέμβριο δεν ξέρω που θα είμαι και δεν γνωρίζω πως θα έρθουν τα πράγματα στη ζωή μου. Με τον Μελέτη δεν είναι ότι εγώ ζήτησα αυτόν τον αγώνα. Ο κόσμος το ζήτησε αυτό. Το ήθελε πάρα πολύ αυτόν τον αγώνα. Εγώ δεν είχα και κάτι να αποδείξω στον Κακουμπάβα, γιατί στον τελευταίο μας αγώνα όλοι είδαν τι έγινε. Θα χαιρόμουν πάρα πολύ πάντως να γίνει κάποια στιγμή ο αγώνας. Το Νοέμβριο αν μπορώ και γω για να δει και ο κόσμος ποιος είναι ο καλύτερος σε όλη την ομάδα».

- Εχεις και ένα φοβερό team πίσω σου όμως. Ανθρωποι που σε έχουν στηρίξει φανταστικά…

«Με στήριξε η Γωγώ από την πρώτη μέρα και ο προπονητής μου ήταν δίπλα μου από την πρώτη μέρα που επέστρεψα στις προπονήσεις. Σηκωνόταν μαζί μου από τις εφτά το πρωί, παρότι είχε και την οικογένειά του και τις υποχρεώσεις του. Και αυτός με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Και όλοι οι άνθρωποι με στηρίζουν που είναι τριγύρω μου. Και αυτό είναι κάτι το φοβερό. Από τότε που επέστρεψα στην Ελλάδα είναι κάτι διαφορετικό αυτό που ζω. Θέλω να δώσω μία παράσταση για να τους… ανταποδώσω αυτήν την στήριξη».

- Κλείνοντας θέλω να μου πεις τι πιστεύεις ότι θα δούμε από σένα το Σάββατο. Θέλω ένα προγνωστικό σου…

«Πιστεύω ότι ο αγώνας αν πάει έτσι όπως το βλέπω θα τελειώσει με νοκ άουτ. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος και άμα πετύχω αυτό που έχω στο μυαλό μου, με τον δάσκαλό μου και αυτόν τον νέο αντίπαλο, πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά. Θα μιλήσουμε όπως και να έχει στο ρινγκ. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Από την μεριά μου πάντως θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω όσους με στηρίζουν αυτό το διάστημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Playsafe, τον Σταγκίδη από την Θεσσαλονίκη και την Persani».

Διαβάστε επίσης

NO LIMITS «STAR WARS»

NO LIMITS «STAR WARS»

Όλα όσα είχε υποσχεθεί η διοργανώτρια, Γωγώ Μπιτάκου του κορυφαίου και ιστορικότερου fight show της χώρας, έζησαν και με το παραπάνω, οι χιλιάδες θεατές που παρευρέθησαν στο Ολυμπιακό Πυγμαχίας ‘’Γιώργος Στεφανόπουλος’’, στο Περιστέρι, για να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια του δημοφιλούς και βραβευμένου θεσμού No Limits.