Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

11-0 ο Ζαμπίδης

11-0 ο Ζαμπίδης
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 - 21:15

Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης έδωσε χθες την 11η μάχη της καριέρας του με τον καλύτερο Τούρκο αντίπαλο, τον ErkanVarol, και κατέκτησε τη νίκη με ομόφωνη απόφαση, σε μια συγκλονιστική μάχη που έκοψε την ανάσα, κάνοντας όλους τους Έλληνες και Κύπριους υπερήφανους για ακόμα μια φορά.

Στο κατάμεστο Στάδιο του Απόλλωνα, το συναίσθημα που επικρατούσε ήταν πολύ δυνατό και γεμάτο συγκίνηση. Κατά την είσοδο του Μιχάλη Ζαμπίδη στον αγωνιστικό χώρο, το κοινό έδωσε τον παλμό ζητωκραυγάζοντας υπέρ του Έλληνα Πρωταθλητή, ανεβάζοντας την ενέργεια.Στο άκουσμα του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, το στάδιο σείστηκε, καθώς όλοι οι θεατές ήταν όρθιοι, ενώ ο Πρωταθλητής μας ήταν φανερά συγκινημένος με την ένθερμη υποστήριξη του κόσμου.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τον Μιχάλη Ζαμπίδη να πιέζει ιδιαίτερα τον αντίπαλο του και να δίνει πολλά σερί χτυπημάτων με αποτέλεσμα ο Τούρκος να μην μπορεί να ξεδιπλώσει την στρατηγική του. Ο ErkanVarol μάταια προσπαθούσε να αμυνθεί, χτυπώντας πολλές φορές στον αέρα καθώς τα χτυπήματα του δεν έφταναν τον IronMike.

Λίγο πριν χτυπήσει το καμπανάκι του 3ου γύρου, ο Μιχάλης Ζαμπίδης και ο ErkanVarol είχαν μια «μετωπική» σύγκρουση, η οποία στοίχισε στον IronMike ένα σκίσιμο στο κεφάλι, το οποίο δεν στάθηκε εμπόδιο για τον IronMikeκαι, παρά την αιμορραγία, συνέχισε να αγωνίζεται ακάθεκτος και πήρε τη νίκη από τον Τούρκο, με ελληνική λεβεντιά.

Οι χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο, αποθέωσαν τον Μιχάλη Ζαμπίδη, ο οποίος τους ευχαρίστησε έναν-έναν προσωπικά για την θερμή υποδοχή, την υποστήριξη και την αγάπη που δέχτηκε στον προτελευταίο αγώνα της καριέρας του στην Κύπρο.

Την απονομή του Κυπέλλου στον Μιχάλη Ζαμπίδη, έκανε ο κ. Ηλίας Σπύρου, ιδιοκτήτης του PrestigeGroup.
Με αυτή τη νίκη, ο IronMikeZambidis πρόσθεσε την 155 νίκη του σε 178 αγώνεςκαι έκανε το 11-0 για την Ελλάδα, το αήττητο σερί το οποίο κανένας Τούρκος μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να σπάσει.

Στη μεγάλη διοργάνωση του IronChallenge, εκτός από τον Μιχάλη Ζαμπίδη, συμμετείχαν ακόμα 26 αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Παρακάτω τα αποτελέσματα των αγώνων:

ΗλίαςΛεωνίδης (Savvides Club) VS. Christian Soparla (Lumpinee Gym)
Νικητής: ChristianSoparlaμετά από εγκατάλειψη αντιπάλου
ΜάριοςΔημητροβ (K.D. Boxing Club) VS. ΛουκάςΤρύφωνος (Fight & Fitness)
Νικητής: Μάριος Δημητροβ με απόφαση
ΚύπροςΧρήστου (Rock Diamond Club) VS. ΛεβάνηςΡεβασασβίλλη (AlexyMuay Thai)
Νικητής: ΛεβάνηςΡεβασασβίλλη μετά από απόσυρση αντιπάλου από τραυματισμό
ΒλαδίμηροςΑφησίδης(PaphosFightClub) VS. Κων/νοςΓκρέκας (Giorgoudes Fight Club)
Νικητής: Βλαδίμηρος Αφησίδης με απόφαση
ΆνναΚώστα (Episkopi Club) VS. ΛουΐζαΧριστοδούλου (NinosMuay Thai)
Νικήτρια: Λουΐζα Χριστοδούλου με απόφαση
ΠάμποςΧαραλάμπους (Paphos Fight Club) VS. ΣωτήρηςΧριστοδούλου (NinosMuay Thai)
Νικητής: Σωτήρης Χριστοδούλου με ομόφωνη απόφαση
ΑνδρόνικοςΕυριπίδου (Hard Knock Gym) VS. ΣτέφανοςΜανώλη (Fight & Fitness)
Νικητής: Στέφανος Μανώλη με ομόφωνη απόφαση
ΠάμποςΓρηγορίου (Paphos Fight Club) VS. ΚυριάκοςΑλεπίδης (Alexy Club)
Νικητής: Κυριάκος Αλεπίδης με ομόφωνη απόφαση
ΚώσταςΖήνωνος (LumpineeGym) VS. ΑντώνηςΣωφρονίου (Fight & Fitness)
Νικητής Κώστας Ζήνωνος με ομόφωνη απόφαση
ΠαναγιώτηςΑκριτίδης (GiorgoudesFightClub) VS. ΑντώνηςΦασουλής (AltiusGym) Νικητής: Παναγιώτης Ακριτίδης μετά από εγκατάλειψη αντιπάλου
ΣάββαςΜιχαήλ (Lumpinee Gym) VS. ΙωάννηςΚαγκελίδης (BG Academy)
Νικητής Σάββας Μιχαήλ με ομόφωνη απόφαση
ΜιχάληςΜανώλης (Siam Gym) VS. ΣωκράτηςΚερπάτσι (Fight Club Galatsi)
Νικητής: Σωκράτης Κερπάτσι μετά από αποκλεισμό αντιπάλου για αντικανονικό χτύπημα
ΧρήστοςΝικολάου (Paphos Fight Club) VS. Ismail El Brouzini (Kritikos Camp)
Νικητής: Χρήστος Νικολάου με απόφαση

Τη διοργάνωση παρουσίασε ο χαρισματικός Γιώργος Ρούσσος, ενώ ανάμεσα στους αγώνες, παρουσιάστηκαν ψυχαγωγικά παράλληλα δρώμενα: AikidoShowbyAgisAgisilaou, HipHopshowαπό την ομάδα χορού Teamαπό την Λευκωσίακαι NinjaShow από την ομάδα Nin-Joujou.

ΧορηγόςεπικοινωνίαςτουIronChallengeήταντοSigmaLiveSportsτουDiasMediaGroup, ενώτηδιοργάνωσηυποστήριξανηCYTA, τοPrestigeGroup, ηUniteSecurite, ηBlueAir, ηGeraklion, τοMediterraneanBeachHotel, τοNavarriaHotel, τοΟυσίαLoungeBar, τοLaCroissanterieκαιτοPizzaMia .

Επίσημος συνεργάτης της διοργάνωσης στην Κύπρο ήταν ι ο ΠάμποςΓεωργούδης ενώ τέλεσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παραδοσιακού MuayThai.

Τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μιχάλη Ζαμπίδη υποστηρίζουν η CYTA Ελλάδος, θυγατρική του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών Κύπρου και το πόσιμο υαλουρονικό οξύ σε σταγόνες, HyalurOn.

Από το δελτίο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερη πτώση

Ελεύθερη πτώση

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ελεύθερη πτώση στην χώρα μας.