Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Grexit» η Ελλάδα, στον τελικό η Κύπρος (vids)

«Grexit» η Ελλάδα, στον τελικό η Κύπρος (vids)
Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 - 00:41

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Για δεύτερη μόλις φορά από το 1974 που η Ελλάδα λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αλλά και δεύτερη την τελευταία τριετία, το τραγούδι που εκπροσωπεί τη χώρα μας μένει εκτός του μεγάλου τελικού.

Η Ελλάδα πήρε μέρος με το τραγούδι «Όνειρό μου» της Γιάννας Τερζή και παρά το γεγονός ότι κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολή στη Λισαβόνα (σ.σ όπου διεξάγεται ο 63ο διαγωνισμός) τελικά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του ερχόμενου Σαββάτου (12/05).

Η Γιάννα Τερζή ήταν εξαιρετική στην εκτέλεση του τραγουδιού, ωστόσο η φτωχή σκηνική παρουσία μάλλον στοίχισε στη χώρα μας.

Με μια πρώτη ανάγνωση φάνηκαν να ξεπεράστηκαν τα τεράστια τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ελληνική αποστολή στις πρόβες. Είδαμε τελικά τη Γιάννα να κατευθύνει το φωτισμό με τα χέρια της, είδαμε και τα πολυσυζητημένα πυροτεχνήματα τα οποία τελικά άναψαν τη σωστή στιγμή, όμως δεν είδαμε ποτέ το πολυαναμενόμενο εφέ με τα λέιζερ στο χέρι της τραγουδίστριας το οποίο ήταν βαμένο μπλε, μετά από όλη την ταλαιπωρία που είχε η ελληνική αποστολή με τον εξοπλισμό, ο οποίος είχε παραμείνει για αρκετές ημέρες στο τελωνείο της Λισαβόνας.

Δείτε την εμφάνισή της:

«Φωτιά» η Ελένη Φουρέιρα

Έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της Αλμπέρτο Μποτία, η Ελένη Φουρέιρα το είπε και το έκανε. Έβαλε «φωτιά» στη σκηνή της Λισαβόνας το οποίο πραγματικά σύστηκε από χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού, ενώ η τραγουδίστρια με το τέλος του τραγουδιού, ευχαρίστησε στα ελληνικά το κοινό.

Η Ελένη Φουρέιρα αναμφίβολα έκλεψε τις εντυπώσεις. Στη σκηνή, την Ελένη πλαισίωναν τέσσερα ακόμα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Lovisa Bengtsson, Marlene Lindahl (φωνή και χορός) Teddy Sky (φωνητικά). Το ρούχο που φόρεσε η τραγουδίστρια αποτελεί δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου.

Η Ελένη κατάφερε όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στη Λισαβόνα να κερδίσει τους φανς του διαγωνισμού. Τα προγνωστικά στην αρχή την έδιναν σε χαμηλή θέση, η τραγουδίστρια όμως κατάφερε να τα ανατρέψει όλα με την εμφάνισή της επί σκηνής.

Δείτε την εμφάνισή της:

Οι χώρες που προκρίνονται στον τελικό είναι οι παρακάτω (τυχαία η σειρά εμφάνισης):

  1. Ιρλανδία
  2. Φινλανδία
  3. Αλβανία
  4. Βουλγαρία
  5. Τσεχία
  6. Ισραήλ
  7. Λιθουανία
  8. Κύπρος
  9. Εσθονία
  10. Αυστρία

Διαβάστε επίσης