Ντουντούκα
Έλα πελάτη μας στον ΝΑΟ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Στόχος οι τίτλοι και η κορυφή»

«Στόχος οι τίτλοι και η κορυφή»
Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017 - 09:02

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗ

Η φετινή χρονιά είναι κάπως διαφορετική όσον αφορά τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί στις τάξεις της ομάδας προστέθηκε και το άθλημα του Χάντμπολ και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε ένα ακόμα σπορ. Ο «ΓΑΥΡΟΣ» βρέθηκε στις πρώτες προπονήσεις του τμήματος του Θρύλου και συνομίλησε με τον προπονητή του Ολυμπιακού-Ομιλου Ξυνή, Γιώργο Ζαραβίνα, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους που υπάρχουν στο τμήμα, ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Νέα χρονιά, νομίζω όμως ότι φέτος η αρχή είναι λίγο διαφορετική, γιατί οι απαιτήσεις ως Ολυμπιακός πλέον είναι αυξημένες, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μας αίσθηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πραγματικότητα είναι αυτή. Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλο το σταφ του Ολυμπιακού γιατί κατέβαλε πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μας λύσει όλα τα προβλήματα της υποδομής, των γηπέδων και μπορούμε και λειτουργούμε αναπόσπαστοι χωρίς να έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ. Από εκεί και πέρα είναι μάλλον γνωστό ότι όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού λειτουργούν σε αυτή την ατμόσφαιρα, όλοι πρωταγωνιστούν, όλοι παλεύουν για τίτλους και μοιραία δεν θα μπορούσε και το χάντμπολ να κάνει κάτι διαφορετικό ή να έχει κάποιο διαφορετικό στόχο.

Ε: Θα υπάρχει παραπάνω πίεση φέτος στη μάχη που θα δώσετε για να κρατήσετε τα κεκτημένα, στη λογική του ότι τα ΙΕΚ Ξυνή έχουν μια μικρότερη πίεση, ένα μικρότερο άγχος και ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη πίεση. Είναι αυτό ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα, δηλαδή ένας έξτρα αντίπαλος που δεν τον είχε τα προηγούμενα χρόνια;

Α: Αυτό σίγουρα ισχύει. Αυτό που είναι σημαντικό όμως είναι ότι εκτός από την έξτρα πίεση την οποία έχει η ομάδα, μόνο και μόνο επειδή είναι Ολυμπιακός, οι αντίπαλοί του σίγουρα θα τον βλέπουν με διαφορετικό μάτι. Είναι όμως και πολύ διαφορετική η δυναμική, θέλω να πω ότι είναι πολύ διαφορετική η δύναμη που έχει αυτός ο σύλλογος. Είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα συναντήσουμε θα είναι πρωτόγνωρο και για κάποια παιδιά και για την ομάδα το να παίζουν σε ένα διαφορετικό γήπεδο, σε έναν διαφορετικό κόσμο, οπότε όλα νομίζω ότι αντισταθμίζονται με κάποιο τρόπο.

Για να σας δώσω το μέγεθος της προσωπικής μου άποψης, πιστεύω ότι είναι ιστορική στιγμή και για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ίδιο το άθλημα. Για τον Ολυμπιακό γιατί θεωρώ ότι εντάσσει στους κόλπους του Ερασιτέχνη ένα άθλημα το οποίο αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη πραγματικά μεγαλουργεί, ίσως να είναι και το δεύτερο, τρίτο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο, με τεράστια γήπεδα με πάρα πολύ κόσμο, αλλά και από την άλλη πλευρά το χάντμπολ μπορεί να έχει στις τάξεις της να μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα, αυτό νομίζω ότι αυτόματα αλλάζει όλη η ιστορία του αθλήματος.

Η ομάδα, παρόλο που θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πάρα πολύ μεγαλύτερος με πολύ καλύτερες ομάδες και στις πρώτες θέσεις, αλλά και στις μεσαίες και στις τελευταίες θέσεις, πιστεύω γενικά ότι θα είναι πολύ καλύτερο το πρωτάθλημα, από εκεί και πέρα όμως ο στόχος δεν θα μπορεί να είναι άλλος από το να παλέψουμε για τελικούς, για τίτλους και να μπορέσουμε να φτάσουμε στην κορυφή.

Ε: Το γεγονός ότι πάρα πολλά μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη έχουν πολύ δυνατές ομάδες χάντμπολ, βλέπουμε τα παραδείγματα της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μπαρτσελόνα, είναι και αυτό μια διαδρομή, ένα μοτίβο πάνω στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο Ολυμπιακός. Γιατί είναι και αυτή μια σκέψη που ώθησε να δημιουργηθεί ξανά αυτό το τμήμα και ι ότι ο στόχος μακροπρόθεσμα είναι πολύ υψηλός. Τουλάχιστον καταλαβαίνουμε ότι ο Ολυμπιακός πάντα όταν ξεκινάει μια προσπάθεια βάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Είναι κάπως έτσι τα πράγματα;

Α: Νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι όπως το λέτε. Αν δεν κάνω λάθος, όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού παίζουν τελικούς Ευρώπης, Final 4 Ευρώπης. Σίγουρα βέβαια τα μεγέθη είναι λίγο διαφορετικά στο χάντμπολ, καθώς μπορούμε να αναλογιστούμε ομάδες που έχουν τεράστια μπάτζετ από εκεί και πέρα, όμως σίγουρα από τη στιγμή που βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις και ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, να μπορέσεις να καθιερωθείς όσο δύσκολο κι αν είναι. Κάθε αρχή καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη μέχρι ειδικά να αγαπήσει το άθλημα ο κόσμος. Από εκεί και πέρα όμως σίγουρα σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός αυτόματα θα κοιτάζει ψηλά.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/08/2017)

Διαβάστε επίσης

Το ρόστερ του Θρύλου στο χάντμπολ

Το ρόστερ του Θρύλου στο χάντμπολ

Η πρώτη συνάντηση της νεοσύστατης ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού-Ομίλου Ξυνή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.