Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ανυπομονώ για το ευρωπαϊκό ματς στο Ρέντη» (vid)

«Ανυπομονώ για το ευρωπαϊκό ματς στο Ρέντη» (vid)
Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 - 01:14
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες η προετοιμασία της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της media day των νταμπλούχων Ελλάδας, ο Πέτρος Κανδύλας μίλησε στο gavros.gr και αναφέρθηκε στους στόχους της φετινής χρονιάς, στη μεγάλη διαφορά τις περσινής ενώ μίλησε και για το πόσο σημαντικό είναι να γεμίζει το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» από τους ΓΑΥΡΟΥΣ στους αγώνες της ομάδας.

Μια νέα χρονιά μετά το περσινό νταμπλ όπου πάντα ο στόχος είναι να είστε κυρίαρχοι στην Ελλάδα. Αλλά φέτος με τις μεταγραφές που έχουν γίνει και την ενδυνάμωση του ρόστερ και σε ποιότητα και σε ποσότητα νομίζω ότι ο φετινός στόχος δεν είναι απλά να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός αλλά και να κάνει τα κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

«Συμφωνώ. Το ρόστερ έχει δυναμώσει. Έχουμε πολλούς παίκτες, ποιοτικούς παίκτες που θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ. Τώρα όσον αφορά την Ευρωπαϊκή πορεία είναι πολύ νωρίς νομίζω να μιλήσουμε για αυτό. Έχουμε δύο παιχνίδια με την Κόμλο, το πρώτο παιχνίδι στην Ουγγαρία. Πρέπει πρώτα να δούμε πως θα πάνε αυτά γιατί την είδαμε την ομάδα στο βίντεο και είναι μια δυνατή ομάδα και από εκεί και πέρα να δούμε μετά στο επόμενο στάδιο το τι θα φέρει η κλήρωση».

Η μεγάλη διαφορά όμως με πέρσι είναι το ευρωπαϊκό ματς δεν θα γίνει στο εξωτερικό η ρεβάνς αλλά θα γίνει εδώ στο Ρέντη. Είναι κάτι που αλλάζει τα δεδομένα και είδαμε και πέρσι ότι αυτός ο παράγοντας άλλαξε τις ισορροπίες σε μια σειρά τελικών ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνονταν εντελώς δύσκολα.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα από πέρσι ότι θα παίζαμε εδώ πέρα ένα Ευρωπαϊκό αγώνα αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Πιστεύω ότι θα γεμίσει το γήπεδο, θα είναι μεγάλη χαρά για όλους, ειδικά για εμάς να παίζουμε ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα μας με μια πολύ καλή αντίπαλο όπου θα γεμίσει το γήπεδο. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Θα βοηθήσει πάρα πολύ ο κόσμος και θέλω να πιστεύω ότι θα φέρουμε και την πρόκριση».

Πάντα το πιο δύσκολο δεν είναι να κατακτήσεις τίτλους αλλά το να παραμείνεις στην κορυφή. Κάθε χρόνο φαντάζομαι ότι οι ομάδες που είναι πίσω από εσάς θα θέλουν να σας ρίξουν από την κορυφή. Τι θα πρέπει να κάνει φέτος ο Ολυμπιακός, τι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο από όλα αυτή τη σεζόν για να μπορέσει να διατηρήσει τα κεκτημένα και να κατακτήσει και πάλι το νταμπλ.

«Πρέπει να έχουμε σαν οδηγό την περσινή χρονιά που κατά τη διάρκεια ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί παίξαμε όλα τα παιχνίδια, κάναμε μόνο μια ήττα στην κανονική διάρκεια και το ζητούμενο είναι το πλεονέκτημα έδρας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο μια ομάδα να σπάσει την έδρα μας. Πέρσι έγινε μια φορά αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Οπότε με οδηγό την περσινή χρονιά να συνεχίσουμε έτσι. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, το νικάμε και προχωράμε παρακάτω».

Διαβάστε επίσης