Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχασε τη νίκη με ανύπαρκτο πέναλτι...

Έχασε τη νίκη με ανύπαρκτο πέναλτι...
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 - 21:44
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Με ανύπαρκτο πέναλτι στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 23-23 κόντρα στην ΑΕΚ στο Ρέντη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε όλο το διάστημα του ματς μπροστά στο σκορ αλλά χάρη σε πέναλτι σε νεκρό χρόνο των φιλοξενούμενων στο τέλος πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.

Παρόλα αυτά ο Θρύλος συνεχίζει να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και να έχει τον πρώτο λόγο για το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα play off του πρωταθλήματος της Handball Premier.

Παράλληλα οι νταμπλούχοι Ελλάδας αγωνίστηκαν και με σοβαρές ελλείψεις με τους Σανίκη, Καραμπουρνιώτη και Λέμος να τραυματίζονται μέσα στο ματς, ενώ οι Κόντης και Λιάπης ήταν εκτός.

Πριν από την εικόνα του ματς βέβαια, πρέπει να σταθούμε σε κάποιες φάσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το σπρώξιμο του Μπάλαζ στον Τσίλη και μάλιστα εκτός φάσης, με τους διαιτητές της αναμέτρησης όχι απλά να μην καταλογίζουν κάτι αλλά να συνεχίζουν το παιχνίδι κανονικά. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην τελευταία φάση του ματς με το πέναλτι της ΑΕΚ, το οποίο δόθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ωστόσο αμφισβητείται και αυτή η απόφαση των διαιτητών. Όπως επίσης και στην αμέσως προηγούμενη φάση όπου η ΑΕΚ κάνει την τελευταία της επίθεση στο ματς με τον διαιτητή να διακόπτει το παιχνίδι για σφυρίγματα που ακούστηκαν από την κερκίδα.

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής κόντρα στη Νέξε για το EHF Cup.

Όσον αφορά την εικόνα του ματς ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά. Προηγήθηκε με 4-0 χάρη σε τέρματα των Τζηρά και Ρέινα (3) με τον Ισπανό να ήταν εντυπωσιακός μιας και έκανε και το 5-1. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 5-3 αλλά ο Θρύλος απάντησε με τους Τζηρά (2) και Κανδύλα για το 8-3. Οι νταμπλούχοι βρέθηκαν ξανά με τρία τέρματα διαφορά μπροστά στο 11-8 με το σκορ του ημιχρόνου να κλείνει στο 12-10 χάρη σε τέρμα του Ρέινα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ίδια εικόνα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός ότι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα με πολλές επαφές σαν να έχασαν το μυαλό τους στην επίθεση. Οι Αραπακόπουλος και Μπούμπαλο έκαναν το 14-11 αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 15-15 με τον Ζαμπούνη. Αυτό ήταν και το σημείο όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ γκολ στο ματς. Ωστόσο η ομάδα του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. ο Τζηράς 30'' πριν το τέλος του ματς έκανε το 23-22 για να έρθει το πέναλτι του Γιάκομπσεν σε νεκρό χρόνο να διαμορφώσει το τελικό 23-23.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 23-23

Τα πεντάλεπτα: 3-0, 5-3, 8-4, 8-5, 11-9, 12-10 (ημ), 14-11, 15-15, 17-17, 20-19, 22-21, 23-23

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάνθος, Κρητικός 2, Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 3, Ρέινα 5, Στούμπης, Ασβεστάς, Παπαδόπουλος, Κανδύλας, Σανίκης, Μπούμπαλο 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Τσίλης 3

ΑΕΚ: Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 3, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 3, Μπάγιος 2, Γιάκομπσεν 7, Παπαδιονυσίου 1, Δομπρής 3, Μυλωνάς, Αργυρού, Παλεβίτσιους 2, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα, Μπαλάσκας.

Διαβάστε επίσης

Στο Ρέντη οι τρεμπλούχες!

Στο Ρέντη οι τρεμπλούχες!

Οι βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού βρίσκονται δίπλα στην ομάδα χάντμπολ Ανδρών, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.