Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο «χαστούκι» στον ΠΑΟΚ και άνετη πρόκριση στον τελικό!

Νέο «χαστούκι» στον ΠΑΟΚ και άνετη πρόκριση στον τελικό!
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 - 20:53

Για μία ακόμα φορά ο Ολυμπιακός ότι είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Ο Θρύλος επικράτησε και στον δεύτερο ημιτελικό του ΠΑΟΚ μς 27-23 και έτσι πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκεί θα αντιμετωπίσει σε μονό ματς την ΑΕΚ.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό στο ματς της Θεσσαλονίκης οι Άρσιτς και Ρέινα, κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο Τζηράς.

Το πρώτο μέρος κύλησε με τον Ολυμπιακό να έχει στο μεγαλύτερο μέρος ένα ελαφρύ προβάδισμα 1-2 γκολ και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει σε έξι περιπτώσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να προηγηθεί σε κανένα σημείο του τριανταλέπτου. Ο Γιώργος Ζαραβίνας έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Άρσιτς στην εστία, ενώ επιθετικά οι ερυθρόλευκοι πήραν εύκολα γκολ από γρήγορη σέντρα. Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά χαμένα τετ α τετ και έμεινε κοντά στο σκορ (12-13) στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει για πρώτη φορά με πέντε γκολ (13-18 στο 36′) και με έξι (14-20 στο 39′) διαλύοντας ουσιαστικά την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ, που συνέχισαν να έχουν χαμηλή παραγωγικότητα ακόμη και σε σουτ με καλές προϋποθέσεις. Με τον Τζηρά να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα στο 42:39 (από εκτέλεση πέναλτι η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο τον Κοτανίδη), ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντεπιτεθεί και μείωσε σε 18-21 στο 49:00, ενώ στο 52:34 αποβλήθηκε και ο Κυπραίος με τρία δίλεπτα και ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +4 (18-22) με τον Ρέινα, που ήταν σε εξαιρετική μέρα. Το τελικό 23-27 ήρθε μετά από εκατέρωθεν όμορφες φάσεις στα τελευταία λεπτά.

Στα αξιοσημείωτα ότι για τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε λεπτό ο Τσιλιμπάρης με τον Άρσιτς να παίζει στο μεγαλύτερο διάστημα και τον Τερλέτσκι στα τελευταία λεπτά.

Περισσότερα σε λίγο...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 23-27 (Τελικό)

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 23-27 (Τελικό)

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Θρύλου αντιμετωπίζει εκτός έδρας τους Θεσσαλονικείς στη ρεβάνς του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδος. Live στο gavros.gr στις 19:15/ΕΡΤ3.