Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Video Referee και στο χάντμπολ!

Video Referee και στο χάντμπολ!
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 - 15:41

Ένα ακόμα άθλημα στο οποίο θα έχουμε χρήση του Video Referee. Το χάντμπολ. Με την πρώτη δοκιμή να γίνεται την Κυριακή, στο ντέρμπι του Ολυμπιακού «Ομίλου-Ξυνή» με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αυτό ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ομοσπονδίας του χάντμπολ στην Ελλάδα.

Με τη σχετική απόφαση να αναφέρει: «Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΟΧΕ, ενημερώνει ότι μετά από συμφωνία και συνεργασία με την Δημόσια Τηλεόραση, θα εφαρμόσει το Video Referee στους τηλεοπτικούς αγώνες χάντμπολ, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό αγώνων (άρθρο 33, παράγραφος 3).

Το Video Referee θα αρχίσει πιλοτικά από την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στον αγώνα ΑΕΚ- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή για την 18η αγωνιστική της Handball Premier.

Οι διαιτητές και ο delegate του αγώνα μπορούν με δική τους απόφαση να ζητήσουν την συμβολή του replay καθ’ όλη την διάρκεια του ματς και κυρίως στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, για περιπτώσεις, όπως αμφισβητούμενες φάσεις, την χρονική εγκυρότητα του τέρματος, την εξολοκλήρου διέλευση της μπάλας από την γραμμή τέρματος, την επιβολή ποινής σε αθλητή/συνοδό ομάδας.

Οι διαιτητές και ο delegate βλέπουν μόνοι τους το replay της επιζητούμενης φάσης και βγάζουν την απόφαση, την οποία μεταφέρουν στις αγωνιζόμενες ομάδες. Η κρίση τους είναι οριστική και δεσμευτική σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 33.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ Σωτήρης Μίγκας δήλωσε: «Ευχαριστούμε την ΕΡΤ για την πολύτιμη βοήθεια της στην τεχνική υποστήριξη του Video Referee. Εφαρμόζουμε το Video Referee από την ερχόμενη Κυριακή και πιστεύουμε ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει στην ορθότερη κρίση όλων των συντελεστών ενός αγώνα».

Διαβάστε επίσης