Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάει και το χάντμπολ, τελείωσε και αυτό!

Πάει και το χάντμπολ, τελείωσε και αυτό!
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 - 18:50
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Απόλυτος κυρίαρχος. Ο Ολυμπιακός διέλυσε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα την ΑΕΚ με 23-13 και έτσι κατέκτησε την δεύτερη κούπα της ιστορίας του στη δεύτερη χρονιά που βρίσκεται στο άθλημα.

Ο Θρύλος ήταν αποφασισμένος και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του ματς από τους τυπικά φιλοξενούμενους, με τους φιλάθλους της ΑΕΚ να κάνουν προσπάθεια να γίνει το ματς ροντέο, όμως να μην το καταφέρνουν.

Έτσι ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του και τώρα βάζει πλώρη και για το πρωτάθλημα ώστε να κατακτήσει για δεύτερη σερί φορά το νταμπλ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Τζηράς, τα έβαζε από παντού, μεγάλες επεμβάσεις από τον Τσιλιμπάρη.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ με το εύστοχο πέναλτι του Τζηρά και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1 με τον Παπαδιονυσίου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν το πρώτο και μοναδικό τους προβάδισμα στο ματς στο τέταρτο λεπτό χάρη στο τέρμα του Γιάκομπσεν, όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με τους Αραπακόπουλο και Τζηρά πέρασε ξανά μπροστά με 3-2. Ο Τσιλιμπάρης με δύο σερί αποκρούσεις κράτησε την ομάδα του μπροστά για να ισοφαρίσουν ξανά οι «κιτρινόμαυροι» με τον Παπαδιονυσίου. Επιθετικά ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, κέρδισε τέσσερα πέναλτι τα οποία αξιοποίησε ο Τζηράς, ενώ ο ίδιος παίκτης με τρία ακόμη γκολ έβαλε τη σφραγίδα του στο σκοράρισμα του πρώτου μέρους.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει την άμυνα σε υψηλούς ρυθμούς (33-23 φάουλ) και τον Τσιλιμπάρη να φτάνει τις 10 επεμβάσεις, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 17-11 στο 44′. Παρά τις συνεχόμενες υπεραριθμίες λόγω διλέπτων του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να μπει στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί διαφορά ασφαλείας (18-13 στο 50′ και 20-13 στο 55′). Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και τους παίκτες της ΑΕΚ να έχουν ρίξει «λευκή πετσέτα» ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +9 (22-13 στο 56′), με τον Λέμος να γράφει το τελικό 23-13, τριάντα δεύτερα πριν το φινάλε, σε μία φάση που τραυματίστηκε ο Σελίμ Νταρσουλάντ για την ΑΕΚ.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-2, 5-3, 7-4, 10-6, 12-8 (ημχ), 13-9, 16-11, 17-12, 18-13, 20-13, 23-13
Ολυμπιακός ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή (Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 2, Κανδύλας, Σανίκης 3, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 2.
ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 1, Γιάκομπσεν 4, Παπαδιονυσίου 3, Δομπρής, Μυλωνάς 1, Νταρσουλάντ, Αργυρού, Παλεβίτσιους, Βραζάλιτσα.
Διαιτητές: Κατσίκης – Μιχαηλίδης: Δίλεπτα: 8-6. Πέναλτι: 4/4 – 3/3

Διαβάστε επίσης

«Πρώτοι μάγκες» (pic)

«Πρώτοι μάγκες» (pic)

Η ανάρτηση του Κώστα Καραπαπά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από την ανδρική ομάδα χάντμπολ του Θρύλου.