Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα»

«Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα»
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 - 01:05

Μόνο… είδηση δεν αποτελεί, ότι ο Κώστας Τσιλιμπάρης είναι ηγέτης! Και το έδειξε και σε δηλώσεις του. Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του «ερυθρόλευκου» Ερασιτέχνη, «Μεγάλη μου Αγάπη», ο αρχηγός και γκολκίπερ της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή δήλωσε…

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Η ικανότητα του Ολυμπιακού είναι αδιαμφισβήτητη. Το παραδέχτηκε ακόμα και ο αντίλαλος (σ.σ. ΑΕΚ). Έχουμε δείξει σταθερότητα στην εικόνα μας, έχουμε μια απόδοση που δεν έχει σκαμπανεβάσματα. Το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ τροφοδότησε συζητήσεις αλλά η δυναμική της ομάδας είναι αδιαμφισβήτητη. Κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας και ήρθε το αποτέλεσμα που ήρθε. Πεισμώσαμε μετά τον αγώνα στο ΟΑΚΑ, ετοιμαστήκαμε κατάλληλα και δείξαμε τι αξίζουμε μέσα στο γήπεδο. Ένας τελικός είναι πάντα διαφορετικός από έναν αγώνα πρωταθλήματος και μέσα σε 60 λεπτά πρέπει να πάρεις ότι σου αναλογεί».

Για το άγχος της ανωτερότητας της ομάδας: «Άγχος υπάρχει σε όλους τους αθλητές! Το θέμα είναι πως το διαχειρίζεσαι ώστε να είσαι συνεπής στους στόχους σου. Πρέπει να το διαχειριστείς σωστά. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και προετοιμαζόμαστε πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Η ποιότητα και η δυναμική τους μας κάνουν πάντα να δουλεύουμε περισσότερο».

Για την απόδοση του στον τελικό: «Είναι όλα τόσο πολύπλοκα να εξηγηθούν. Όταν έχεις έναν τερματοφύλακα που εμπνέει σιγουριά από το πρώτο λεπτό τα πόδια σου παίρνουν φωτά. Μέσα στο γήπεδο μπήκαν 16 άντρες! Αυτό με… τρελαίνει, που είμαστε μια ομάδα και είμαστε όλοι ένα σώμα. Εμείς πάντα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ο άλλος πρέπει να είναι καλύτερος για να μας κερδίσει. Τα μάτια μας βγάζουν φωτιές και είμαστε συνειδητοποιημένοι που βρισκόμαστε. Εκ μέρους της ομάδας θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που είχαν δικαίωμα να παρακολουθήσουν τον τελικό. Είναι τα παιδιά που δεν χάνουν αγώνα μας στο Ρέντη, όπως ο Γιάννης Αλαμπασύνης!».

Για τους «αμέτρητους» προσωπικούς του τίτλους: «Όταν φοράς μια φανέλα σαν αυτή του Ολυμπιακού, δεν μπορείς να μετράς σε προσωπικό επίπεδο πόσους τίτλους έχεις κερδίσει. Έχω κερδίσει τρεις τίτλους με τον Ολυμπιακό, την μεγαλύτερη ομάδα και θέλουμε να γίνουν περισσότεροι. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα».

Διαβάστε επίσης

Και τώρα το πρωτάθλημα

Και τώρα το πρωτάθλημα

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού αφήνει πίσω της την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας θέλοντας να κλείσει τη σεζόν και με τις δύο εγχώριες κούπες.