Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδριατική Λίγκα και στο... χάντμπολ!

Αδριατική Λίγκα και στο... χάντμπολ!
Σάββατο, 4 Μαΐου 2019 - 00:53

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση η οποία δείχνει και τη δυναμική της ομάδας είναι έτοιμος να προβεί ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με εκπροσώπους της Αδριατικής Λίγκας για το χάντμπολ.

Το θέμα επιβεβαιώνεται πλήρως από τα κροατικά και σλοβένικα ΜΜΕ, με τη Seha League να έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη δυναμική και στο άθλημα του χάντμπολ.

Οι πρώτες κουβέντες έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει στον γ’ γύρο του EHF Cup την κροατική Νέξε, η οποία αγωνίζεται ήδη στη λίγκα.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα στην Ευρώπη, με όλα του τα τμήματα να πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο και εκτός των τοιχών. Παράλληλα σε αυτό ήρθαν να προστεθούν και οι πολύ καλές εμφανίσεις που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα σε Κόμλο και Νέξε τη φετινή χρονιά.

Εντός του μήνα αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού μεταξύ του Ολυμπιακού και των ανθρώπων της λίγκας, όπου στο τραπέζι θα πέσουν φυσικά και τα οικονομικά δεδομένα.

Παράλληλα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που τελικά ο Ολυμπιακός αγωνιστεί στην Αδριατική λίγκα του χάντμπολ, θα πρέπει να βρεθεί και η χρυσή φόρμουλα με την ομοσπονδία. Σε περίπτωση που τελικά γίνει αυτή η «μετακίνηση» οι «ερυθρόλευκοι» θα μπαίνουν στο πρωτάθλημα από τα πλέι οφ, όπως συμβαίνει δηλαδή και με τα πρωταθλήματα άλλων χωρών που έχουν ομάδες στη Λίγκα.

Η «South East Handball Association» ή απλά Seha League είναι μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν ομάδες από την Λευκορωσία, την Κροατία, τα Σκόπια, τη Σερβία, την Σλοβακία, την Ρουμανία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το πρωτάθλημα διεξάγεται παράλληλα με τα εθνικά πρωταθλήματα των χωρών με τις συμμετέχουσες ομάδες να μπαίνουν στις εγχώριες διοργανώσεις την άνοιξη και αφού έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και η τελική φάση της Seha.

Όσον αφορά το επίπεδο του πρωταθλήματος, είναι αρκετά υψηλό μιας και σε αυτό συμμετέχουν σύλλογοι που αγωνίζονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League.

Διαβάστε επίσης

Η ώρα του πρώτου ημιτελικού

Η ώρα του πρώτου ημιτελικού

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή υποδέχεται τον Αερωπό στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα πλέι οφ.