Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλη μια και η κούπα στον Πειραιά!

Άλλη μια και η κούπα στον Πειραιά!
Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 - 19:14
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Παίζοντας με τρομερό πάθος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τρίτο τελικό της Handball Premier κόντρα στην ΑΕΚ με 22-17, έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον με νίκη στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη θα σηκώσει το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα και μαζί και το νταμπλ.

Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα έτρεξαν αρκετά, έπαιζαν φανταστική άμυνα και έτσι πήραν άλλη μια νίκη κρατώντας έτσι απόρθητη την έδρα τους για άλλο ένα ματς.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του ματς ήταν ο Αραπακόπουλος και ο Ρέινα οι οποίοι πέτυχαν από πέντε τέρματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε αρκετά από τη θέση του πίβοτ, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση ο Καραμπουρνιώτης που είχε αποβληθεί στον προηγούμενο τελικό.

Εντελώς διαφορετικά από τους δύο προηγούμενους τελικούς ξεκίνησε ο τρίτος. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν πολύ δυνατά στην άμυνα ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως τα περισσότερα τέρματα που σημειώθηκαν ήταν στο αιφνιδιασμό. Παράλληλα το σκορ είχε κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα (5-3) και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η καλή αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού. Στα επόμενα δέκα λεπτά όμως ο Θρύλος βρήκε περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα απέναντι στην ΑΕΚ που πήρε σκορ μόνο από δύο παίκτες (Αργυρού και Παλεβίτσιους) έτρεξε επί μέρους 7-4 για να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του στο 12-7.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν συνεχώς μπροστά και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ποτέ να κατεβάσει τη διαφορά κάτω από τα τρία τέρματα. Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω δίλεπτων αποβολών οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν για περίπου 1,5 λεπτό με τρεις παίκτες γηπέδου κι όμως η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει μόλις ένα τέρμα σε αυτό το διάστημα.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 22-17 με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-1 και τη σειρά να μεταφέρεται την Τρίτη στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 22-17

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-2, 5-2, 5-3, 9-5, 12-7 (ημ), 13-8, 15-10, 16-12, 17-13, 19-16, 22-17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρητικός 1, Τζηράς 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 5, Τερλέτσκι, Κανδύλας, Σανίκης 1, Μπούμπαλο 1, Κόντης, Λιάπης 4, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 6, Χάλαρης, Τσίλης 1

ΑΕΚ: Γεωργιάδης, Ζαμπούνης, Π. Νικολαΐδης 1, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος, Γιάκομπσεν, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 3, Μυλωνάς, Νταρσουλάν, Αργυρού 7, Παλεβίτσιους 3, Βραζάλιτσα

Διαβάστε επίσης

Δεν «τσίμπησε» κανείς...

Δεν «τσίμπησε» κανείς...

Παρά το γεγονός ότι... κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν «ροντέο» τον τρίτο τελικό της Handball Premier, κόντρα στην ΑΕΚ, οι παίκτες και ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν... μάσησαν!

Στο Ρέντη Καραπαπάς και Αγραφιώτης!

Στο Ρέντη Καραπαπάς και Αγραφιώτης!

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκονται στο «Μελίνα Μερκούρη», προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τρίτο τελικό της Handball Premier...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 22-17 (Τελικό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 22-17 (Τελικό)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στον τρίτο τελικό της Handall Premier και θέλει να κάνει το 2-1 στη σειρά και να πάρει το προβάδισμα για το πρωτάθλημα. Live στις 17:30 στο gavros.gr/ΕΡΤSportsHD.