Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής στο ΟΑΚΑ για να πάρουμε το πρωτάθλημα»

«Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής στο ΟΑΚΑ για να πάρουμε το πρωτάθλημα»
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 - 08:58
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος της Handball Premier κόντρα στην ΑΕΚ. Επικράτησε με 22-17, έκανε το 2-1 και έτσι είναι ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος αλλά και του νταμπλ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης το gavros.gr μίλησε με τον Δημήτρη Τζηρά, με τον διεθνή εξτρεμ να τονίζει ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν κατάθεση ψυχής προκειμένου να πάρουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ που θα σημαίνει το πρωτάθλημα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η αίθουσα Κασιμάτης είναι ακατάλληλη για αγώνες χάντμπολ, μετά από τα όσα πέρασε στον δεύτερο τελικό.

Δεύτερη νίκη, δεύτερη νίκη μέσα στο Ρέντη, λίγο διαφορετικό όμως το παιχνίδι σε σχέση με τους προηγούμενους τελικούς, πολύ χαμηλό σκορ στην αρχή και μετά είδαμε ξέφυγε.

«Εντάξει από κάποιο σημείο και μετά παίζω ρόλο η κούραση νομίζω. Όλο το ματς ήταν πολύ δυνατό, είχε πολλές επαφές. Όσο περνάνε τα ματς της σειράς συσσωρεύεται η κούραση και όσο οι ομάδες είναι κουρασμένες λογικό είναι να χαλαρώνουν και οι άμυνες. Εμείς σήμερα (σ.σ. χθες) ήμασταν σχετικά καλοί θα έλεγα, μπορούμε και καλύτερα. Είναι πολύ θετικό όπως σε μια μέτρια μέρα όπως η σημερινή (σ.σ. Παρασκευή) στο θέμα της απόδοσής μας καταφέραμε να φτάσουμε σχετικά εύκολα στη νίκη. Κρατούσαμε σταθερά μια διαφορά στο σκορ και την κρατήσαμε μέχρι τέλους. Από εδώ και πέρα πάμε στο ΟΑΚΑ την Τρίτη να παίξουμε ένα ματς ακόμα. Ιδανικά θέλουμε να τελειώσουμε τη σειρά εκεί μέσα. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτό το ματς, δουλεμένοι, ξεκούραση τώρα και πάμε την Τρίτη να τα δώσουμε όλα».

Τι πρέπει να προσέξετε την Τρίτη σε σχέση και με το προηγούμενο ματς στο ΟΑΚΑ;

«Σίγουρα πρέπει να μην μας παρασύρει η ατμόσφαιρα που υπάρχει εκεί μέσα. Το γήπεδο στο ΟΑΚΑ είναι ακατάλληλο για εμένα για αγώνες χάντμπολ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει εμείς να είμαστε τρεις φορές πιο συγκεντρωμένοι, να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των παικτών έτσι ώστε αυτά που λέμε στην προπόνηση και που δουλεύουμε να βγαίνουν και στις δύσκολες συνθήκες του ΟΑΚΑ».

Επειδή εσύ ήσουν που αντιμετώπισες τα περισσότερα προβλήματα στο ΟΑΚΑ πόσο πιο προετοιμασμένος θα είσαι τώρα;

«Εντάξει εγώ απλά παίζω στη γωνία. Δυστυχώς είμαι στο χειρότερο σημείο του γηπέδου. Από κάποιο σημείο και μετά το υπομένω κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει και οι αρμόδιοι διαιτητές να το διακόψουν το ματς γιατί δεν γίνεται υπό τέτοιες συνθήκες να παίξεις ένα παιχνίδι».

Και τέλος που πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς της Τρίτης.

«Εγώ πιστεύω ότι πια οι τακτικές δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο. Πιο πολύ ρόλο παίζει η ψυχολογία και η θέληση για το πρωτάθλημα. Έχουμε και την ψυχολογία και τη θέληση και θα κάνουμε κατάθεση ψυχής μέσα στο ΟΑΚΑ για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

«Ένα βήμα πιο κοντά» (pic)

«Ένα βήμα πιο κοντά» (pic)

Η ανάρτηση του Δημήτρη Τζηρά μετά τη νίκη της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού με 22-17 επί της ΑΕΚ στον 3ο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος.