Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος έγραψε ξανά ιστορία!

Ο Θρύλος έγραψε ξανά ιστορία!
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 - 20:20

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ολοκλήρωσε την Τρίτη (28/5) την δεύτερή του μόλις σεζόν στο ελληνικό χάντμπολ κατάφερε όμως να γράψει ιστορία. Και αυτό γιατί ο Θρύλος της Ελλάδας έγινε η πρώτη ομάδα στα 40 χρόνια που διοργανώνεται το πρωτάθλημα αλλά και στα 37 του κυπέλλου Ελλάδας που κατακτά δύο συνεχόμενα νταμπλ.

Μπορεί στο παρελθόν να υπήρχαν ομάδες που είχαν τη δική τους ιστορία στο άθλημα παίρνοντας συνεχόμενα πρωταθλήματα όπως για παράδειγμα ο Ιωνικός ΝΦ με τρία σερί πρωταθλήματος για δύο μάλιστα φορές (1980-82, 1983-85) ο Φίλιππος Βέροιας με τέσσερα σερί (1988-1991) ο Πανελλήνιος, ο Δούκας και άλλες ομάδες.

Ωστόσο κανένας δεν κατάφερε αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός μόλις στη δεύτερή του χρονιά στο άθλημα. Να κατακτήσει δύο συνεχόμενα νταμπλ.

Τα περισσότερα νταμπλ στην ιστορία του αθλήματος τα έχει ο Φίλιππος με τρία, ενώ επίσης δύο έχουν ο Ιωνικός ΝΦ, ο Πανελλήνιος και ο Δούκας.

Επιπροσθέτως ο Ολυμπιακός γίνεται μόλις η 3η ομάδα τα τελευταία 13 χρόνια μετά από Πανελλήνιο (2006, 2007) και τον ΠΑΟΚ (2009, 2010) και μόλις η 5η διαχρονικά (Ιωνικός ΝΦ και Φίλιππος Βέροιας οι άλλες δύο) που κατακτούν δύο σερί πρωταθλήματα.

Με λίγα λόγια την χρονιά που θα μας έρθει ο Θρύλος αναμένεται να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φίλιππου με τρεις κατακτήσεις νταμπλ και έτσι να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Γιατί όπως έχουμε πει και πολλές φορές και ακούγεται και από τα χείλη των ΓΑΥΡΩΝ, «Πάει και το χάντμπολ τελείωσε και αυτό»!

Διαβάστε επίσης

«Ο κόσμος είναι κομμάτι της ομάδας!»

«Ο κόσμος είναι κομμάτι της ομάδας!»

Ο Δημήτρης Τζηράς μίλησε στο gavros.gr για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του νταμπλ από την ανδρική ομάδα χάντμπολ και τόνισε ότι και του χρόνου θα συμβεί ακριβώς το ίδιο.