Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η άμυνα «κλειδί» του τίτλου!

Η άμυνα «κλειδί» του τίτλου!
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 - 12:58

Άλλη μια σεζόν που έληξε στο χάντμπολ με τον Ολυμπιακό να κατακτά το νταμπλ. Πρώτο το Κύπελλο στην Πάτρα, εν συνεχεία το Πρωτάθλημα στη σειρά των τελικών της Handball Premier. Όλα τα μεγάλα ματς φέτος με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ποιό, όμως, ήταν το «κλειδί» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Όπως φάνηκε η άμυνα! Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα που είχε μέσο όρο κάτω από 20 γκολ. Για την ακρίβεια σε 30 ματς πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» δέχονταν κατά μέσο όρο 19,53 γκολ. Κάτι που έκαναν και στους τελικούς.

Διότι στα τέσσερα ματς με την ΑΕΚ δέχθηκαν συνολικά 78, δηλαδή ο μέσος όρος ήταν και πάλι 19,5! Η σταθερότητα από τη μια και η καλή λειτουργία της άμυνας από την άλλη, μέτρησαν καταλυτικά για να καταλήξει ένα ακόμα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Διότι όταν έχεις τις ίδιες επιδόσεις συνολικά, αλλά και στους τελικούς, το σίγουρο είναι ένα.

Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και η ομάδα που έπαιξε την καλύτερη άμυνα, ήταν αυτή που σάρωσε τους τίτλους. Διότι και στον τελικό του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός κράτησε την ΑΕΚ στα 13 γκολ και πήρε το τρόπαιο.

Διαβάστε επίσης