Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν είναι φόβητρο αλλά θέλει προσοχή

Δεν είναι φόβητρο αλλά θέλει προσοχή
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 - 17:48
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον Ολυμπιακό να πέφτει πάνω στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Ο Θρύλος αντιμετωπίζει την ομάδα από την Βοσνία στον πρώτο προκριματικό γύρο του EHF Cup και σίγουρα δεν πρόκειται για μια ομάδα φόβητρο.

Την περυσινή σεζόν η Μπόρατς έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Challenge Cup, όπου στη συνέχεια αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια του τροπαίου CSM Βουκουρεστίου. Οι Βόσνιοι δεν είναι άγνωστοι στο ελληνικό κοινό μιας και την περίοδο 1999-00 αντιμετώπισαν τον ΓΑΣ Κιλκίς, όπου αποκλείστηκαν στη φάση των «16» του τότε Κυπέλλου Πόλεων.

Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας, τα μεγαλύτερα ονόματα είναι αυτά του 42χρονου δεξιού ίντερ Ντέγιαν Ουντσιάνιν, ο οποίος την περίοδο 2008-09 είχε αγωνιστεί στον Φίλιππο Βέροιας.

Αν ο Ολυμπιακός περάσει την Μπόρατς στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο Ρουμανίας, Πολιτέχνικα Τιμισοάρα. Μπορεί να είναι η κυπελλούχος της χώρας, ωστόσο πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Έτσι μόνο φόβητρο δεν μπορεί να θεωρεί για τον Ολυμπιακό. Από το ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζουν οι Σέρβοι διεθνής Φιλίπ Μαριάνοβιτς και Μίλος Όρμποβιτς. Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο 5-6/10 εκτός έδρας και τον επαναληπτικό εντός στις 12-13/10.

Διαβάστε επίσης