Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο κόσμος μας στήριξε πολύ, συνεχίζουμε το ευρωπαϊκό όνειρο»

«Ο κόσμος μας στήριξε πολύ, συνεχίζουμε το ευρωπαϊκό όνειρο»
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 - 23:51
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Αρκετά χαρούμενος, όχι μόνο από την νίκη-πρόκριση κόντρα στην Τιμισοάρα στο Ρέντη, αλλά και γενικότερα από το πάθος που έδειξε η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, έμεινε ο Κώστας Τσιλιμπάρης.

Ο αρχηγός του Θρύλου, μίλησε στο gavros.gr και αναφέρθηκε στην πρόκριση στην επόμενη φάση του EHF Cup, ανέλυσε τους Ρουμάνους οι οποίοι είναι μια εξαιρετική ομάδα, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στη βοήθεια των ΓΑΥΡΩΝ που βρέθηκαν στο «Μελίνα Μερκούρη» και έγιναν για μια ακόμα φορά ο έξτρα παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Νίκη με ανατροπή και πρόκριση. Τα συναισθήματά σου;

«Είμαστε χαρούμενοι, ο κόσμος που ήρθε στο Ρέντη στήριξε πάρα πολύ την προσπάθειά μας και μας βοήθησε πάρα πολύ ειδικά στην ανατροπή που χρειάστηκε να κάνουμε μιας και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρισκόμασταν πίσω στο σκορ. Η ομάδα έδειξε διάθεση, φοβερό πάθος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε πολύ μετρημένο και ισορροπημένο χάντμπολ και μας έβαλε δύσκολα και στα δύο παιχνίδια.

Μια ομάδα που πηγαίνει πολύ δύσκολα στο λάθος, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί όλο το χρονικό περιθώριο που είχε για τις επιθέσεις και γενικότερα μέχρι το 45, αδυνατούσαμε να βρούμε τον τρόπο ειδικά στην άμυνά μας να την σταματήσουμε.

Στο τέλος καταφέραμε και βρήκαμε τις λύσεις και με τη βοήθεια του κόσμου και με το πάθος καταφέραμε να πάρουμε αυτή την πρόκριση έστω και οριακά που για εμάς είναι τεράστιας σημασίας γιατί συνεχίζουμε να έχουμε το ευρωπαϊκό όνειρο και την πιθανότητα με άλλη μια πρόκριση στον επόμενο γύρο να βρεθούμε στους ομίλους του EHF κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν από ελληνική ομάδα».

Πιστεύεις ότι τέτοιες νίκες χτίζουν χαρακτήρα;

«Σίγουρα χτίζουν χαρακτήρα. Εμείς ήμαστε ακόμα στη διαδικασία του χτισίματος της ομάδας. Έχουμε πάρα πολλά να διορθώσουμε. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα, δεν ξέρω αν το έκανα σαφές η οποία τα τελευταία τρία χρόνια με ελάχιστες διαφορές, αγωνίζεται με τους ίδιους παίκτες, με την ίδια σύνθεση, με τον ίδιο προπονητή, πολύ compact να το πω και σε ξένη γλώσσα. Πολύ συμπυκνωμένο το χάντμπολ που παίζει. Εμείς έχουμε πάρα πολλούς καινούργιους παίκτες, προσπαθούμε να βάλουμε καινούργια παιδιά μέσα στο παιχνίδι. Να βρούμε τις ισορροπίες μας σαν ομάδα, τι χάντμπολ θέλουμε να παίξουμε και πως θα το παίξουμε. Χρειαζόμαστε κι άλλο χρόνο για να αποδώσουμε αυτά που μπορούμε».

Διαβάστε επίσης

Τζηράς on... fire (pic)

Τζηράς on... fire (pic)

Ο διεθνής εξτρέμ του Θρύλου πόσταρε ένα από τα τέρματα του στην αναμέτρηση κόντρα στην Τιμισοάρα που έδωσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του EHF Cup.