Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο κόσμος μας βοηθάει, αλλά ρίχνει και την ψυχολογία του αντιπάλου που είναι πιο σημαντικό»

«Ο κόσμος μας βοηθάει, αλλά ρίχνει και την ψυχολογία του αντιπάλου που είναι πιο σημαντικό»
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 - 08:59
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Είναι το μεγάλο πολυβόλο του Ολυμπιακού από την δεξιά πλευρά. Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Τζηρά. Ο εξτρέμ του Θρύλου, μίλησε στο gavros.gr για την μεγάλη νίκη-πρόκριση κόντρα στην Τιμισοάρα, για το τι περιμένει από τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, αλλά και στη μεγάλη βοήθεια που παίρνουν οι «ερυθρόλευκοι» από τους ΓΑΥΡΟΥΣ όταν βρίσκονται στο «Μελίνα Μερκούρη».

Νίκη, πρόκριση, ήρθε εύκολα ή δύσκολα;

«Εντάξει όταν το συμπέρασμα μετά το ματς είναι η λέξη πρόκριση αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Παίξαμε από ένα σημείο του ματς και μετά φανταστικά. Παρά το ότι μπήκαμε μουδιασμένοι στην αρχή, η ομάδα βρήκε ρυθμό, δεν τα παράτησε παρά το γεγονός ότι ήμασταν πίσω στο σκορ, μείναμε συγκεντρωμένοι και μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο δυναμικά. Είπαμε και στα αποδυτήρια, ότι φαινόταν ότι αν η ομάδα πάρει λίγο τα πάνω της θα τους... πατήσει μετά. Και έτσι έγινε. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε κάποιες φανταστικές άμυνες και με κάποιες κόντρες και με κάποια μεγάλα σουτ, αλλά και φανταστικές αποκρούσεις φτάσαμε στην πολυπόθητη πρόκριση.

Από εδώ και πέρα πλέον έχουμε τον τρίτο γύρο του EHF Cup, εκεί περιμένουμε δύσκολες ομάδες. Περιμένουμε μια ευνοϊκή κλήρωση για να διεκδικήσουμε μια πρόκριση στα ίσια και γιατί όχι να ονειρευόμαστε να βρεθούμε στους ομίλους του EHF».

Πιστεύεις ότι με τέτοιες νίκες και ανατροπές η ομάδα χτίζει χαρακτήρα ενόψει της συνέχειας;

«Σίγουρα είναι ένα τέτοιο ματς. Αλλά αυτή η ομάδα πιστεύω ότι έχει χτίσει χαρακτήρα εδώ και αρκετό καιρό. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια η ομάδα έχει χτίσει χαρακτήρα και αυτό φαίνεται πλέον στο γήπεδο. Η ομάδα έχει μέταλλο, έχει ψυχή. Και ακόμα όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες καταφέρνει να επιβιώσει και στο τέλος να είναι αυτή που πανηγυρίζει».

Ο κόσμος πόσο βοήθησε σήμερα;

«Ο κόσμος πάντα βοηθάει. Ειδικά ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ ένθερμος. Μας βοηθάει πολύ κατά τη διάρκεια του ματς. Και όχι μόνο βοηθάει εμάς, πιστεύω ότι ρίχνει και την ψυχολογία του αντιπάλου και αυτό νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για το που θα γύρη το παιχνίδι στο τέλος».

Τώρα στον επόμενο γύρο προτιμάτε το πρώτο ματς εντός ή εκτός;

«Σίγουρα προτιμάμε έναν κατά το δυνατόν πιο εύκολο αντίπαλο. Τώρα το που θα παίξουμε το πρώτο ματς δεν πιστεύω ότι παίζει τόσο σημασία. Οκ εντάξει, θα θέλαμε να έχουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας αλλά να έχουμε μια ευνοϊκή κλήρωση και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα δεν μετράνε».

Διαβάστε επίσης

Τζηράς on... fire (pic)

Τζηράς on... fire (pic)

Ο διεθνής εξτρέμ του Θρύλου πόσταρε ένα από τα τέρματα του στην αναμέτρηση κόντρα στην Τιμισοάρα που έδωσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του EHF Cup.