Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Οι συμπαίκτες μου έδωσαν το 100%, επιβάλει η ιστορία και η φανέλα το νταμπλ»

«Οι συμπαίκτες μου έδωσαν το 100%, επιβάλει η ιστορία και η φανέλα το νταμπλ»
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 - 00:25

Στο γεγονός ότι η Μέλσουνγκεν είναι ένας δυνατός αντίπαλος και ότι οι συμπαίκτες του έδωσαν το 100% και στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στους Γερμανούς, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Κώστας Τσιλιμπάρης.

Ο αρχηγός και τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μίλησε παράλληλα και για τους επόμενους στόχους της ομάδας, που φυσικά δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ ανέφερε ότι αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα μιας και τα επιβάλλει η ιστορία και η φανέλα της ομάδας.

Αναλυτικά:

«Εμείς ξέραμε από την αρχή ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο ο οποίος έρχεται από έναν διαφορετικό χαντμπολικό κόσμο, μια ομάδα που παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και σίγουρα διαφορετικό ρυθμό και παραστάσεις. Συναντιόμαστε στα ευρωπαϊκά κύπελλα και ο καθένας παίρνει μαζί του αυτό που έχει από τη διαδικασία του πρωταθλήματός του. Για μια ομάδα, όπως η δική μας δεν είναι εύκολο από τους αγώνες που δίνουμε στο πρωτάθλημα ξαφνικά να αλλάξουμε τους ρυθμούς, να μπούμε σε άλλες εντάσεις. Σήμερα λοιπόν, πιστεύω πως οι συμπαίκτες μου έδωσαν το 100% γιατί ήταν δύσκολο να βάλουμε στο μυαλό μας ότι ο στόχος είναι καθαρά η πρόκριση, ξέρουμε ποιον αντίπαλο είχαμε μπροστά μας για αυτό το αντιμετωπίσαμε, πως εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.

Κλείνοντας, θέλω να πω πως και εμείς και η Μέλσουνγκεν είμαστε σε μια διαδικασία που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια στον χαντμπολικό χάρτι. Έτσι και εμείς έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια που σήμερα είναι ξεκάθαρα ότι για τα δικά μας τα δεδομένα προχωράμε μπροστά. Ελπίζω κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να πούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια ομάδα στα ίσια και όχι ως καθαρό αουτσάιντερ».

Για το πρωτάθλημα που ζήτησε ο κόσμος:

«Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα δεν χρειάζεται να τα ζητήσει ο κόσμος, τα επιβάλλει η ιστορία και η φανέλα».

Για την ευρωπαϊκή πορεία και το πρώτο σχόλιο που έκανε στους συμπαίκτες του:

«Δεν μπορώ να ανακαλέσω ακριβώς το πρώτο σχόλιο. Η προσωπική μου προσέγγιση ήταν πως είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων. Πήγα στα αποδυτήρια όχι χαρούμενος, αλλά ικανοποιημένος από αυτό που δώσαμε. Σαφώς θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα μια ισοπαλία, μια νίκη για να είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας, αλλά παρόλα να αυτά να μείνουμε σε αυτό που καταφέραμε, ήταν σημαντικό και αυτό».

Αν ήταν ο τερματοφύλακας των Γερμανών MVP:

«Δεν είναι τόσο απλό, εννοείται πως έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Από εκεί και πέρα και δεν το λέω ως δικαιολογία αλλά στερηθήκαμε πολλών παικτών τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να μας δώσουν κάποιες διαφορετικές επιλογές. Όταν απέναντι σου έχεις μια πάρα πολύ καλή ομάδα, καλά στημένη, οργανωμένη, με πολλές επιλογές και εσύ έχεις πολύ λίγα όπλα στη φαρέτρα σου, είναι λογικό ότι θα είναι και ο τερματοφύλακας και η άμυνα πιο προετοιμασμένοι για να σε αντιμετωπίσουν. Μια δεύτερη προσέγγιση είναι πιο εύκολη για έναν τερματοφύλακα. Στην πρώτη, δεν γνωρίζεις τα σουτ, τους αντιπάλους».

Διαβάστε επίσης