Ντουντούκα
Πάμε, Θρύλε! Πρόκριση στο Λονδίνο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Τι θα γίνει με το σκανδαλο;

Τι θα γίνει με το σκανδαλο;
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 - 19:07

Ανακοίνωση με την οποία αποποιείται των δικών της ευθυνών εξέδωσε η ΟΧΕ. Ωστόσο σε αυτήν η Ομοσπονδία δεν δίνει καμία σαφή απάντηση για το γεγονός ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες και ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια τιμωρία για την ΑΕΚ. Για τα επεισόδια που είχαν κάνει οι οπαδοί της στον 4ο τελικό της περσινής Handball Premier, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο σε αυτήν φαίνεται ξεκάθαρα το σκάνδαλο μιας και όχι απλά έχει ολοκληρωθεί το περσινό πρωτάθλημα, αλλά έχει ολοκληρωθεί και ο πρώτος γύρος του φετινού, χωρίς να έχει γίνει ακόμα το παραμικρό.

Σε όλα αυτά να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες, θα κοντραριστούν σε λίγες ημέρες, στο ίδιο γήπεδο, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Για μια ακόμα φορά δεν δίνονται οι σαφείς απαντήσεις που πρέπει και πλέον αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Και φυσικά το ερώτημα παραμένει όσον αφορά τι θα γίνει με το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σχετικά με υποθέσεις από αγώνες της περιόδου 2018-2019, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει τα ακόλουθα:

-Η Ομοσπονδία έστελνε εγκαίρως –όπως είναι και η πάγια εβδομαδιαία τακτική- όλα τα απαραίτητα έγγραφα (φύλλα αγώνα, εκθέσεις παρατηρητών κλπ) στην Αθλητική Δικαιοσύνη.

-Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, ορίστηκε νέα Αθλητική Δικαστής.

-Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 –και επειδή δεν είχε ακόμα εκδικαστεί καμία υπόθεση- η Ομοσπονδία με έγγραφο της ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά να παρέμβει προκειμένου το Μονομελές Δικαιοδοτικό όργανο (ΜΔΟ)να προχωρήσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των διοργανώσεων.

-Όταν στα μέσα Ιανουαρίου, η Αθλητική Δικαστής εκδίκασε τις πρώτες υποθέσεις, διαπιστώσαμε πως απουσίαζαν αυτές της περιόδου 2018-2019.

Άμεσα διενεργήσαμε έλεγχο στην αλληλογραφία της Ομοσπονδίας με το ΜΔΟ και όπως προέκυψε η Αθλητική Δικαστής είχε επιστρέψει -θεωρημένα- εννιά φύλλα αγώνα στην ΟΧΕ από τα τέλη Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να συνοδεύονται από κάποιο διαβιβαστικό έγγραφο.

Πρόκειται για φύλλα αγώνα, στα οποία υπάρχουν παρατηρήσεις διαιτητών και παρατηρητών, όχι μόνο των τελικών, αλλά και άλλων αγώνων της κανονικής διάρκειας των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών.

Άμεσα συγκλήθηκε Δ.Σ. για σήμερα 20 Ιανουαρίου 2020, το οποίο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Να γίνει ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος σχετικά με την αποστολή και παραλαβή της αλληλογραφίας ΟΧΕ- ΜΔΟ, από την αρχή της περιόδου 2018-2019.

2) Να επαναπροωθηθούν στην νέα Αθλητική Δικαστή όλα τα φύλλα αγώνα που έχουν παρατηρήσεις και δεν έχουν εκδικαστεί, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι υποθέσεις είναι περαιωμένες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι οι συνοδευτικές εκθέσεις (παρατηρητών, αστυνομίας κλπ) παραμένουν στα χέρια του ΜΔΟ.

Η Ομοσπονδία τήρησε στο ακέραιο την νομιμότητα και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι απέστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Αθλητική Δικαιοσύνη που είναι και η μοναδική της υποχρέωση.

Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την σφραγίδα θεώρησης –με ημερομηνία 13/6/2019- του ΜΔΟ στα φύλλα αγώνα που επεστράφησαν.

Η Ομοσπονδία δεν φέρνει καμία απολύτως ευθύνη για τον τρόπο λειτουργίας και τις αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης, ούτε επιτρέπεται, ούτε μπορεί να παρέμβει σε αυτή.

Με τις ανωτέρω αποφάσεις η ΟΧΕ θεωρεί ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά.

Είναι αυτονόητο πως είμαστε πάντα υπέρμαχοι στο να αποδίδεται Δικαιοσύνη, η οποία είναι και θεμέλιος λίθος για την ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων και την αποτροπή φαινομένων βίας.

Ενδεικτικά επισυνάπτουμε κάποια φύλλα αγώνα από την περσινή περίοδο, όπου εμφανίζεται ευκρινώς η σφραγίδα της θεώρησης του ΜΔΟ».

Διαβάστε επίσης

Μόνο η ΑΕΚ στο μυαλό!

Μόνο η ΑΕΚ στο μυαλό!

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ματς της Τετάρτης (22/1) στο Ρέντη, για το Κύπελλο Ελλάδας...