Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Τσιλιμπάρης: «Μένουμε άνεργοι, χωρίς πρόνοια και βοήθεια»

Τσιλιμπάρης: «Μένουμε άνεργοι, χωρίς πρόνοια και βοήθεια»
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020 - 17:12

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αργοσβήνει στην Ελλάδα και μόνο ο Ολυμπιακός καταφέρνει να διατηρεί όλα του τα αθλήματα στο υψηλότερο επίπεδο. Χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Μιχάλη Κουντούρη. Ακόμη και έτσι, όμως, αν σταματήσει τώρα η δράση, όλα θα… χαθούν Αυτό επισημαίνει με δήλωσή του και ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης.

Η δήλωση του αρχηγού του Ολυμπιακού, στο χάντμπολ Ανδρών: «Η αναστολή των ομαδικών προπονήσεων για τους αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ισοδυναμεί με τερματισμό της αγωνιστικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Οι ερασιτέχνες αθλητές και ειδικά αυτοί που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο με επαγγελματικές υποχρεώσεις απέναντι στα σωματεία και αντίστοιχες αμοιβές θεωρούνται ερασιτέχνες λόγο αθλητικού νόμου κόντρα στην λογική και στην πραγματικότητα.

Ευελπιστούμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή οι ομοσπονδίες των αθλημάτων σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού θα καταφέρουν να βρουν μια χρυσή τομή και να ξεχωρίσουν αυτό το σημαντικό κομμάτι που λειτουργεί μέσα στο γενικό πλαίσιο του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά στην ουσία βιοπορίζεται μέσα από αυτόν με φορολογικές υποχρεώσεις χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και συνταξιοδοτική κάλυψη με απόλυτη ευθύνη του κράτους που επί σειρά ετών δεν ασχολήθηκε με αυτό το πρόβλημα.

Αν μέσα σε λίγους μήνες οδηγηθούμε για δεύτερη φορά στην προπονητική απραξία, επί της ουσίας μένουνε άνεργοι χωρίς καμία πρόνοια και βοήθεια από το κράτος. Δεν μπορεί κανένας αθλητής να ανταποκριθεί στο συνεχές σταμάτα ξεκίνα όπως το επιβάλει η κυβερνητική απόφαση. Μέσα από αυστηρά πρωτόκολλα και με κάθε δυνατό τρόπο τα ομαδικά αθλήματα των εθνικών κατηγοριών πρέπει να παραμείνουν ενεργά τουλάχιστον προπονητικά.

Πάνω από όλα η δημόσια υγεία αλλά σίγουρα υπάρχει τρόπος για να συνεχίσουν να προπονούνται σε αυτή την δύσκολη συνθήκη οι ομάδες και οι αθλητές που μόνο τυπικά θεωρούνται ερασιτέχνες και στην πραγματικότητα εργάζονται σκληρά στους στίβους και τα γυμναστήρια κάθε μέρα με αγάπη και μεράκι για τον αθλητισμό. Μην μας απαξιώσετε ξανά».

Διαβάστε επίσης

«Νίκη με ΑΕΚ»

«Νίκη με ΑΕΚ»

Ο Νέναντ Κλιάιτς για τη διακοπή και το επόμενο παιχνίδι