Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κανδύλας: «Η πολιτεία να εξαντλήσει τα περιθώρια…»

Κανδύλας: «Η πολιτεία να εξαντλήσει τα περιθώρια…»
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020 - 17:29

Όλος ο Ολυμπιακός είναι ενωμένος, με έναν στόχο: Να διατηρηθεί ενεργός ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, με τα σωστά υγειονομικά πρωτόκολλα και όπως πρέπει, ώστε οι αθλητές να μην χάσουν αυτό, από το οποίο εξαρτάται η ζωή τους!

Αναλυτικά η δήλωση του Πέτρου Κανδύλα: «Οι αθλητές όντας ενεργό κομμάτι της κοινωνίας κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού. Αναμφίβολα προτεραιότητα είναι υγεία όλων μας και ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού.

Τα παραπάνω θεωρώ πως ως αθλητική κοινότητα τα έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέσα από διάφορες δράσεις και κυρίως από την καθημερινή και καθολική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ταυτόχρονα όμως, σε αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους μας συγκυρία διακυβεύεται και η ίδια η επιβίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού κι όλων εμάς που τον απαρτίζουμε.

Γι' αυτό τον λόγο θεωρώ ότι η πολιτεία πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου τα πρωταθλήματα να μπορέσουν να συνεχιστούν.

Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο καθώς παρ’ ότι στα χαρτιά δεν θεωρούμαστε επαγγελματίες, στην πραγματικότητα το πρόγραμμα μας κι οι υποχρεώσεις μας είναι καθαρά επαγγελματικές και πολλών αθλητών η επιβίωση εξαρτάται από τη συνέχιση των πρωταθλημάτων.

Επίσης μία δεύτερη παύση της αθλητικής δραστηριότητας μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα ήταν καταστροφική για την υγεία μας και με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων ο κίνδυνος τραυματισμού θα αυξανόταν κατακόρυφα».

Διαβάστε επίσης