Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε άλλο κόσμο!

Σε άλλο κόσμο!
Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021 - 23:48

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και από την Ομοσπονδία Χάντμπολ, μιας και μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη δεν άλλαξε τίποτα και κανένας δεν έγινε σοφότερος. Τι να πρωτοπείς για μία τηλεδιάσκεψη που μπορεί να ήταν κρίσιμη αλλά ο Πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Γκαντής, εμφανίστηκε μέσα από το αυτοκίνητό του, οδηγώντας! Απίθανα πράγματα!

Και γίνονται ακόμη πιο απίθανα όταν στις καίριες και πολύ σοβαρές ερωτήσεις των εκπροσώπων των ομάδων, οι απαντήσεις ήταν γενικές και αόριστες, του στυλ «Ε και τι κάνουμε να σταματήσουμε το Χάντμπολ;»!

Το φοβερό, επίσης, είναι ότι η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να αποφασιστεί κάτι. Σκοπός ήταν να αποφασιστεί τι θα γίνει με το πρωτάθλημα Χάντμπολ σε Άνδρες και Γυναίκες, αν και πότε θα ξεκινήσουν, υπό ποιες προϋποθέσεις και με ποιες εγγυήσεις. Και μετά από αυτό η ΟΧΕ γνωστοποίησε πως θα ανακοινώσει τη Δευτέρα τις οριστικές αποφάσεις.

Επίσης, στη σχετική ενημέρωση της ΟΧΕ αναφέρεται: «Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων, ως η μοναδική λύση για την επιβίωση τόσο των συλλόγων». Βέβαια, αυτό απέχει από την πραγματικότητα!

Τι αναφέρει η πραγματικότητα; Οι περισσότερες ομάδες θα ήθελαν να παίξουν, μόνο αν υπήρχαν εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά βάρη, μέσα στα οποία είναι και η κάλυψη των εξόδων για τα απαραίτητα τεστ για τον κορονοϊό. Αυτό είναι και το... παράπονο των ομάδων που άκουσαν απλά μόνο λόγια, δηλαδή «μπείτε και παίξτε», χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση.

Αλήθεια, έχει ασχοληθεί κανείς να δει πόσο έχουν ματώσει οι ομάδες όλους αυτούς τους μήνες της διακοπής; Γιατί, δεν είναι το θέμα να επιστρέψουν οι αθλητές στις προπονήσεις, αλλά να υπάρχουν εγγυήσεις πως δεν θα διακοπούν ξανά τα πρωταθλήματα και να βρεθεί μία λύση από τη στιγμή που τώρα οι ομάδες δεν έχουν έσοδα.

Τον Ολυμπιακός εκπροσώπησε ο Τίμης Πουρνάρας και τόνισε αυτό ακριβώς, ότι δεν υπάρχει νόημα να επιστρέψουν οι αθλητές στις προπονήσεις αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το πότε και πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Μάλιστα, διερωτήθηκε κιόλας πως αν ο Ολυμπιακός ολοκληρώσει τις τρεις μεταγραφές ξένων αθλητών με τους οποίους συζητάει, τι θα γίνει αν το πρωτάθλημα διακοπεί εκ νέου; Όλα αυτά είναι τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι και που η Ομοσπονδία «αρνείται» να τα δει και να βρει μία λύση.

Επίσης, υπάρχει και κάτι πιο αστείο: Η στάση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ που αλλάζει στάση ανάλογα το άθλημα και που έλεγε ότι είναι υπέρ της διακοπής στο Βόλεϊ Γυναικών, στο Χάντμπολ δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι θέλει να παίξει! Όπως και ο ΠΑΟΚ που προ λίγων εβδομάδων δήλωνε υπέρ του «λουκέτου»!

Απίθανα πράγματα και στο Χάντμπολ!

Διαβάστε επίσης