Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είναι... εκτός τόπου και χρόνου να είσαι ΑΕΚ!

Είναι... εκτός τόπου και χρόνου να είσαι ΑΕΚ!
Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 - 20:21

Η χώρα σε σκληρά και αλλεπάλληλα lockdown. Η κορύφωση της πανδημίας γεγονός αδιαπραγμάτευτο. Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός πληρώνει ακριβό τίμημα είναι η αλήθεια από όλη αυτή την κατάσταση, όπως και το σύνολο της κοινωνίας μας, ωστόσο κάποιοι εξακολουθούν να αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Η… απόχρωση αυτών των «κάποιων»; Κιτρινόμαυρη! Η επικοινωνία που επιλέγουν στην ΑΕΚ αυτές τις ώρες, για να τοποθετηθούν αναφορικά με τις εξελίξεις και την παράταση του λουκέτου στη Handball Premier, εκθέτει τους εμπνευστές της. Και αποδεικνύει εμφατικά ότι είναι… εκτός τόπου και χρόνου να είσαι ΑΕΚ, κατά παράφραση της… διαφορετικότητας που επικαλούνται.

Σε ένα άθλημα όπου έχουν γίνει.. όργια και έχει αλλοιωθεί όσο κανένα άλλο, αφού η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει σταματήσει να προπονείται από τα τέλη Οκτωβρίου όταν οι υπόλοιποι υποχρεώθηκαν σε πλήρη απραξία. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν παίξει ούτε προπονητικό φιλικό εδώ και 5 μήνες περίπου, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» αποκτούσαν το πλεονέκτημα του αγωνιστικού ρυθμού από την συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκούς αγώνες, όντας ευνοημένοι σε μεγάλο βαθμό. Και κάποιοι ζητούν ακόμα και τώρα να παιχτεί ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα παρωδία, μόνο και μόνο για να γίνει το χατίρι του… ενός αδιαφορώντας εκτός των άλλων για την γενικότερη κατάσταση στη χώρα.

Όταν ο Ολυμπιακός μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες φώναζαν για την επανέναρξη μέχρι τον Γενάρη, κάποιοι περίμεναν να εκπνεύσουν όλα τα χρονικά περιθώρια για την ομαλή διεξαγωγή, να αλλοιωθεί κάθε έννοια ισονομίας και πετούσαν «χαρταετό». Αφού λοιπόν το φετινό πρωτάθλημα αλλοιώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο και σε απόλυτο βαθμό και ο κάθε σύλλογος καθόρισε τη στάση του, με βάση τη συνθήκη της πανδημίας, η ΑΕΚ ενεργώντας παρασκηνιακά «επένδυε» στην επανεκκίνηση, βαδίζοντας χέρι-χέρι με την ΟΧΕ.

Μετά την παράταση δυο εβδομάδων στην έναρξη των πρωταθλημάτων, διαβάσαμε σε «κιτρινόμαυρο» μέσο ότι: «Η ΑΕΚ σκοπεύει να ζητήσει εξηγήσεις από κάθε εμπλεκόμενο φορέα αλλά και να διεκδικήσει δικαστικά την αποκατάσταση της ζημιάς που υφίσταται»!

Μάλιστα! Επειδή λοιπόν σε μια περίοδο που τα πάντα είχαν παγώσει, τα έσοδα των ομάδων εξαϋλώθηκαν και η αβεβαιότητα για το μέλλον ήταν η μόνη… σταθερά στην εποχή του COVID, η ΑΕΚ αποφάσισε να παίξει τη ζαριά της ελπίζοντας σε επανεκκίνηση και τώρα βλέπει ότι τα περιθώρια στενεύουν και οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, έχει το θράσος να… ζητάει τον επιμερισμό της ζημίας.

Χωρίς να υπολογίζει το κόστος για όλες τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και την υγεία των υπολοίπων, εγείρει απαιτήσεις η… μάνα ΑΕΚ!

Επειδή προφανέστατα το μόνο που δείχνει να ενδιαφέρει την ΑΕΚ, είναι με κάθε κόστος και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να προσθέσει κάποιο τίτλο στο… ελλειμματικό παλμαρέ της και επειδή το μοναδικό άθλημα στον Ερασιτέχνη στο οποίο επέλεξαν να επενδύσουν, είναι το Χάντμπολ, καταθέτουμε μια εισήγηση προς την οικεία ομοσπονδία.

Κύριοι της ΟΧΕ, κάντε τους της χάρη, με το γνωστό σε όλους σας τρόπο και δώστε τους ένα ακόμα χάρτινο πρωτάθλημα, όπως το περσινό. Δώστε τους και το φετινό αλλοιωμένο! Και μην ανησυχείτε αυτοί πάλι θα το πανηγυρίσουν και πάλι θα κοιμούνται με την πεποίθηση ότι ΘΑ το έπαιρναν έτσι και αλλιώς. Όπως και πέρσι που φοβήθηκαν να πατήσουν στο γήπεδο και να λύσουν τις διαφορές τους αγωνιζόμενοι.

Θα είναι «για το καλό του αθλήματος», όπως επιτάσσει και η γνωστή «χαντμπολική» ρήση.

Πραγματικά θα είναι κρίμα να μην… πληρώσει όλο το άθλημα, τα σπασμένα του Παπασταμάτη που αποφάσισε να παίξει όλα αυτά τα χρήματα σε μια ζαριά και που φυσιολογικά δεν του βγήκε για αυτό τώρα επιδιώκει να «περιορίσει» τη ζημιά.

Υ.Γ. Και αφού στην ΑΕΚ, εμφανίζονται διατεθειμένοι να κινηθούν δικαστικά, ας εμφανίσουν στα πλαίσια της… διαδικασίας και τα συμβόλαια. Όχι τίποτα άλλο, για να τεκμηριώσουν «πόσο πάει το μαλλί» και πόσα είναι τα… διαφυγόντα κέρδη τους!

Διαβάστε επίσης