Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα ψέματα της ΟΧΕ στο... μικροσκόπιο!

Τα ψέματα της ΟΧΕ στο... μικροσκόπιο!
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 - 22:07

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η ΟΧΕ, επιχείρησε να απαντήσει στον Ολυμπιακό. Τι πέτυχε επί της ουσίας; Μια τρύπα στο νερό. Ούτε μια πειστική απάντηση για τις σοβαρές καταγγελίες του Ολυμπιακού και ακόμα χειρότερα μια σειρά από ψέματα, ανακρίβειες και αποποίηση ευθυνών. Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα και την ουσία των όσων υποστηρίζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Αναρμόδια για όλα λοιπόν η ΟΧΕ, με βάση την ανακοίνωση της την οποία βάζουμε στο «μικροσκόπιο» για να καταδείξουμε τα προφανή ψέματα και τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Από όπου να αρχίσουμε; Λέει η ΟΧΕ στο ξεκίνημα της ανακοίνωσης ότι η απόφαση του Ολυμπιακού: «είναι δυσμενής και για τους αθλητές του Συλλόγου που θα μείνουν χωρίς αγώνες έως το τέλος της σεζόν, κάτι που θα έχει αντίκτυπο και στην Εθνική μας ομάδα».

Αλήθεια; Τώρα σας πήρε ο πόνος για τους αθλητές της Εθνικής; Όταν έμειναν πάνω από δυο μήνες εκτός προπονήσεων και έξι μήνες χωρίς αγώνες; Θα τους οδηγούσατε σαν πρόβατα στη σφαγή να παίξουν και να.. .τσακιστούν χωρίς να λαμβάνετε υπόψιν σας τους σοβαρούς κινδύνους τραυματισμών που εγκυμονούσαν από μια τόσο μεγάλη αγωνιστική απραξία; Μας δουλεύετε εκεί στην ΟΧΕ; Τώρα σκεφτήκατε την Εθνική; Όταν έπαιζε όλη η Ευρώπη και εδώ μόνο η ΑΕΚ έκανε προπονήσεις;

Στη συνέχεια και για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της η ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι όμως μια απόφαση, η οποία βασίζεται σε εξωγενείς παράγοντες εκτός αρμοδιοτήτων της Ομοσπονδίας». Μάλιστα! Έκανε ότι μπορούσε η ΟΧΕ, αλλά με καθυστέρηση μηνών και όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι. Η ΟΧΕ τα ρίχνει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού εκείνο με τη σειρά του στο Υφυπουργείο Δικαιοσύνης. Εδώ δεν πρέπει να πάρει θέση ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, εφόσον έχει σταλεί επίσημα έγγραφο το οποίο εξηγεί αναλυτικά τι έχει γίνει.

Πιο κάτω υποστηρίζει η ΟΧΕ ότι: «Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή για περιπτώσεις ανάλογων επεισοδίων (προσωρινή διακοπή αγώνα) είναι 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 7,500 ευρώ πρόστιμο. Ποινή που σαφέστατα δεν μπορεί να επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό -πόσο μάλλον να αλλοιώσει- ένα πρωτάθλημα, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται στο ξεκίνημα του (σεζόν 2019-2020)».

Τι επιχειρεί εδώ; Πρώτα από όλα να προδικάσει σε ρόλο… προφήτη μια δικαστική απόφαση. Παράλληλα για ποιο λόγο να απαλλαγεί η ΑΕΚ από την επιβολή προστίμου ύψους 7.500 ευρώ; Τόσο περίπου δεν κοστίζει το συμβόλαιο ενός παίκτη; Από πού και ως οπού θεωρείται δεδομένο ότι η ΑΕΚ χωρίς την παρουσία του κόσμου της σε 1 ή 2 αγώνες θα κέρδιζε; Επιτρέπεται μια ομοσπονδία να ισχυρίζεται ότι μια τέτοια ποινή «σαφέστατα δεν μπορεί να επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό-πόσο μάλλον να αλλοιώσει ένα πρωτάθλημα»; Μα αυτό ακριβώς είναι το νόημα της ποινής κεκλεισμένων των θυρών. Ότι στερεί από τον γηπεδούχο το πλεονέκτημα της παρουσίας κόσμου και της υποστήριξης που δίνουν οι οπαδοί. Του μειώνει μια δυναμική, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες της φιλοξενούμενης ομάδας για θετικό αποτέλεσμα. Δεν στοχεύει στην επιβολή τιμωρίας οικονομική φύσεως.

Επίσης είναι δυνατόν να «υποστηρίζετε» ότι η Αθλητική δικαστής δεν είδε τίποτα επιλήψιμο, για τέτοιας έκτασης επεισόδια που παρακολούθησε όλη η Ελλάδα από την κρατική τηλεόραση;

Πάμε στο επόμενο μεγάλο ψέμα για το χάρτινο περσινό πρωτάθλημα που έδωσε στην ισοβαθμία στην ΑΕΚ. «Ούτε προέκυψε συμφωνία με τα σωματεία Ολυμπιακού ΣΦΠ και ΑΕΚ για την διεξαγωγή των τελικών», αναφέρει η ομοσπονδία. Το μεγαλύτερο ψέμα είναι αυτό αφού ο Ολυμπιακός τόνισε αρχικά ότι το ηθικό θα ήταν να παιχτεί τουλάχιστον το παιχνίδι του β’ γύρου στην έδρα της ΑΕΚ. Ενώ δέχθηκε να αγωνιστεί σε κάθε περίπτωση, στις 2 ή ακόμα και στις 3 νίκες. Η ΑΕΚ που κατά τα άλλα θεωρούσε τον εαυτό της φαβορί και ανώτερο αγωνιστικά, ήταν αυτή που είχε στιλώσει τα πόδια και το μόνο που δήλωνε ήταν ότι παίζε στις 3 νίκες. Από τη στιγμή ωστόσο που μια ομάδα συμφώνησε με όλες τις προτάσεις, δεν υπάρχει καμία διαφωνία!

Το ρεσιτάλ ψεμάτων δεν έχει τελειωμό, αφού στη συνέχεια αναφέρει η ΟΧΕ ότι: «Ανάλογες αποφάσεις πήραν όλες οι μεγάλες λίγκες του χάντμπολ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στις δικές της διοργανώσεις αναφορικά με τις προκρίσεις στις τελικές φάσεις».

Όπως καταγράφει και το e-handball, ένα σάιτ που ασχολείται αποκλειστικά με το χάντμπολ, τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, διακόπηκαν οριστικά χωρίς πρωταθλητή και ΠΟΥΘΕΝΑ, σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση ανάδειξης πρωταθλητή στην ισοβαθμία. Όπου διακόπηκε η χρονιά και αναδείχθηκε πρωταθλητής, ήταν σε περιπτώσεις που είτε μαθηματικά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη είτε η ομάδα που ακολουθούσε στη βαθμολογία αποδεχόταν μια τέτοια εξέλιξη. Πράγμα εντελώς διαφορετικό από το… «αποφασίζομεν και… ανακηρύσσουμε πρωταθλητή στην ισοβαθμία την ΑΕΚ» , όπως έπραξε η ΟΧΕ. Η πραγματικότητα και τα γεγονότα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελληνική Ομοσπονδία αφού είναι ανεπίτρεπτο να αναφέρει τέτοια ψέματα σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και τις προπονήσεις, είναι τουλάχιστον γελοίο να σημειώνει η ομοσπονδία ότι: «Οι σύλλογοι που είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σε όλα τα αθλήματα, μετά από θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων πήραν εξαίρεση να συνεχίσουν τις προπονήσεις με απόφαση της ΓΓΑ και όχι των Ομοσπονδιών, που δεν έχουν τέτοια δικαιοδοσία».

Δηλαδή ρε φωστήρες, από τη στιγμή που μια ομάδα δεν συμμετείχε στην Ευρώπη, αυτό σημαίνει ότι δεν έπρεπε να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα που σκοπεύατε να συνεχίσετε πάση θυσία; Επιχειρήσατε σαν ομοσπονδία για να διασφαλίσετε την ισονομία να απαιτήσετε για τον Ολυμπιακό και όποια άλλη διεκδικήτρια ομάδα του τίτλου το δικαίωμα να προπονείται κατ’εξαίρεσιν; Είναι τόσο παράλογο το αίτημα αυτό. Για αυτό κωφεύατε στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις και τα πρωταθλήματα; Και εδώ αναρμόδιοι είσαστε;

Και πάμε στο φετινό πρωτάθλημα, για το οποίο η ΟΧΕ λέει ότι θέσπισε μεταγραφική περίοδο 60 ημερών. Ε και; Απαντάμε εμείς. Ενώ στην Ευρώπη συνεχίζονταν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα και δεν ίσχυε μεταγραφική περίοδος. Ποιους σοβαρούς παίκτες μπορούσε να προσεγγίσει μια ομάδα που ήθελε να ενισχυθεί για να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα; Ποιος παίκτης θα ερχόταν με τις παλινωδίες που συνέβαιναν ακόμα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δώσατε το δικαίωμα για μεταγραφές σε μια περίοδο που δεν ήταν μεταγραφική για το άθλημα! Μπράβο σας! Και εις ανώτερα!

Κλείνοντας ένα ακόμα από τα κορυφαία «επιχειρήματα» τις ΟΧΕ που σε κάνουν να βάζεις τα γέλια, είναι 30 χρόνια το Χάντμπολ δεν είχε δει επεισόδια!

Τα γήπεδα σε Λαμία, Πυλαία και Παννελήνιο που παραδόθηκαν στις ορδές των χουλιγκάνων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, «κλαίνε» με αυτή την αναφορά. Έχουν συμβεί τέτοιας έκτασης και επαναλαμβανόμενα επεισόδια τα τελευταία 11 χρόνια, που οφείλατε να έχετε προσαρμοστεί. Το Κασιμάτης είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας οπαδών συγκεκριμένης ομάδας που ήταν συνεχιζόμενη την τελευταία δεκαετία. Την ΑΕΚ πλέον δεν τη δέχονται σε κανένα γήπεδο, για να φύγει από την αίθουσα… εκδηλώσεων που αγωνίζεται.

Εσείς σαν Ομοσπονδία όχι μόνο δεν τα αποτρέψατε τόσα χρόνια αλλά τα αποκρύψατε και προσπαθείτε να επιρρίψετε τις δικές σας ευθύνες αλλού.

Αναρωτιόμαστε για τα πολλά επιβαρυντικά φύλλα αγώνα εις βάρος της ΑΕΚ, έχει εκδικαστεί ποτέ καμία υπόθεση;

Πείτε μας για τα 220.000 σε 120 ΑΤΟΚΕΣ (!!!) δόσεις Κωτσόβολος, που αφορούν πρόστιμα της ΑΕΚ από το 2010 για τα επεισόδια που δεν είχατε ξαναδεί στο Χάντμπολ!

120 άτοκες δόσεις! Αλήθεια τώρα;

Διαβάστε επίσης