Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι εδώ!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι εδώ!
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 - 14:07

Ισόπαλο 18-18 ολοκληρώθηκε το τρομερό ντέρμπι της Handball Premier, ανάμεσα στον Θρύλο και την ΑΕΚ, στο Ρέντη! Με άμυνα ΑΤΣΑΛΙ, η ομάδα του Καρασαββίδη έχασε τη νίκη για… ένα σουτ! Μια φάση, η τελευταία του ματς, έκρινε και το αποτέλεσμα! Διαμαρτυρίες από πλευράς ερυθρολεύκων για ορισμένες αποφάσεις της διαιτησίας, οι οποίες εγείρουν ερωτηματικά! Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός ήταν άριστος, αλλά στην επίθεση δεν βρήκε γκολ σε πολλές περιπτώσεις, καθώς στάθηκε και άτυχος, με δοκάρια και αποκρούσεις που δεν περίμενε… Η ομάδα του Καρασαββίδη έδειξε καρδιά, πάλεψε και έφερε το ματς στο 18-18, αν και βρέθηκε και με τρία γκολ πίσω στο σκορ…

Το 1ο μέρος

Το μας άρχισε με… κάρτα στον Κανδύλα. Στα 45”… Ο Ολυμπιακός μπήκε, όμως, μπροστά στο σκορ, ορμώμενος και από την έδρα του. Από τον κόσμο του! Προβάδισμα ο Θρύλος, αλλά αποβολή πριν το 2λεπτο, για τον Καραμπουρνιώτη. Άτυχος ο Θρύλος στο 1-1, οριζόντιο ο Δομπρής και γκολ σε κενό τέρμα… Ο Καρασαββίδης απάντησε στην άμυνα 5-1 της ΑΕΚ, με 2 πίβοτ. Ο Βύρων Παπαδόπουλος άρχισε δυνατά και με 2 γκολ, έκανε το 2-1 για τον Θρύλο. Συνολικά η ομάδα του Καρασαββίδη έδειχνε να έχει μπει δυνατά στο ματς.

Το παιχνίδι πήρε άμεσα γρήγορο ρυθμό, αλλά δύο χαμένες ευκαιρίες του Θρύλου, στο 2-2, με αποκρούσεις του αντιπάλου τερματοφύλακα, κράτησαν το 2-2, αντί για να γίνει το 4-2… Μετά από διαδοχικές καλές άμυνες, ο Μοντόρο βρήκε δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό! Με το τρίτο γκολ του Βύρωνα Παπαδόπουλου, ο Θρύλος έβαλε και τέταρτο, αλλά η ΑΕΚ είχε άμεσα απάντηση… Η επίθεση του Ολυμπιακού άλλαξε, ο Πασσιάς έδειξε να παίζει καλύτερα το ένας εναντίον ενός και βοήθησε να ανοίξει καλύτερα η άμυνα της ΑΕΚ. Ο Μοντόρο πήρε τη σκυτάλη από τον Βύρωνα Παπαδόπουλο και έκανε το 6-5, με το 2ο γκολ του. Ο ρυθμός ανέβηκε εκ νέου, στο 17’ και ο Βύρων Παπαδόπουλος βρήκε και άλλο γκολ, για το 7-6. Τέταρτο γκολ για τον Έλληνα άσο… Το ματς πήγαινε, όμως, γκολ-γκολ.

Ο Ολυμπιακός έβλεπε τον Βύρωνα Παπαδόπουλο να είναι σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ μέρα και να σκοράρει το ένα πίσω από το άλλο. Στο 9-8 το κλειστό του Ρέντη… εξερράγη! Ο κόσμος φώναξε δυνατά «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!». Πρώτη δίλεπτη για την ΑΕΚ στο 24’ και… διαμαρτυρίες που ξεσήκωσαν στο κλειστό του Ρέντη… Δεν μπορούσαν να τη δεχθούν οι φιλοξενούμενοι και… ολιγόλεπτη διακοπή. Τα λάθη παρέμεναν ισορροπημένα, 5 για τον Θρύλο, 7 για την ΑΕΚ. Λάθη τα οποία ο Θρύλος δεν είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρο… Η ΑΕΚ βρήκε προβάδισμα στο 9-10, από… σπόντα. Πρώτη φορά που ο Θρύλος βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο πρώτο ημίχρονο… Με δύο γκολ, μάλιστα, με την ΑΕΚ να κάνει ένα επιμέρους 4-0 και να προηγείται με 9-12. Ο Θρύλος δεν το έβαλε κάτω! Απάντησε με ένα δικό του 2-0 και έφερε το ματς ξανά στο γκολ, 11-12! Αποτέλεσμα με το οποίο πήγε στο ημίχρονο.

Το 2ο μέρος

Η επανάληψη άρχισε με γκολ για την ΑΕΚ, αλλά ο Οστρούτσκο απάντησε, με το 1ο του γκολ στο ματς! Το σκορ παρέμενε «κοντά». Διαφορά δεν άνοιγε. Ένα γκολ η ΑΕΚ, απάντηση ο Θρύλος. Αλλά η ομάδα του Καρασαββίδη χρειαζόταν να βρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, στην επίθεση, για να πάρει αυτό που θέλει. Η διαφορά 1-2 γκολ μπορούσε ανά πάσα στιγμή να καλυφθεί, αλλά χρειαζόταν σταθερότητα στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει πολλά πράγματα στην άμυνα, αλλά χρειαζόταν να βελτιώσει την επιθετική του εμφάνιση, για να επιστρέψει για τα καλά στο ματς. Το οποίο παρέμενε σε διαφορά 1-2 τερμάτων εις βάρος του Θρύλου… Η σκληράδα στην άμυνα παρέμενε, ενώ και ο Κοτανίδης κράτησε κοντά τον Ολυμπιακό, στο 13-15. Ο Θρύλος δεν είχε καταφέρει να λύσει την ανομβρία στην επίθεση, ενώ έπαιζε εξαιρετική άμυνα και δεν επέτρεπε στην ΑΕΚ να ξεφύγει στο σκορ… Χρειαζόταν γκολ, όμως, η ομάδα του Καρασαββίδη!

Το πέναλτι του Παπαδόπουλου, το οποίο σημείωσε το 6ο του γκολ, έφερε ξανά τον Θρύλο στο -1 και έδωσε νέα ώθηση και ψυχολογία, ενώ απέμεναν 15 λεπτά, για να λήξει το ματς! Ένα πραγματικό ντέρμπι, στο οποίο ο Θρύλος έπαιζε με πάθος! Με ΑΜΥΝΑ ΑΤΣΑΛΙ! Πάλευε να βρει την ισοφάριση, την οποία άξιζε, για να γυρίσει το εις βάρος του σκορ! Πέναλτι υπέρ του Θρύλου και δίλεπτη αποβολή για την ΑΕΚ, στο 14-15 και στο 16:30. Ο Ολυμπιακός ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ! Προηγήθηκε, μάλιστα, με τον Μπάγιο, στο 16-15 και πήρε νέα ώθηση, για να γυρίσει οριστικά το ματς και να το πάρει! Το άγχος μεταφέρθηκε στην πλευρά της ΑΕΚ, η οποία έχασε από τον Θρύλο το προβάδισμα και πλέον κυνηγούσε. Πλέον το σκορ πήγαινε στο 1-2 γκολ, υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ έκανε τέσσερις διαδοχικές αποκρούσεις στο 18-17, αλλά με πέναλτι η ΑΕΚ ισοφάρισε… Το ματς παρέμεινε στο 18-18 για ώρα, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΜΥΝΑ! Έκανε φάουλ, έκοβε τον ρυθμό και πλέον όλα παίζονταν στο γκολ… Μία επίθεση θα έκρινε το ματς… Ο Μπάγιος είδε τον Μπουκοβίνα να αποκρούει το τελευταίο σουτ στο ματς και έτσι το αποτέλεσμα έμεινε ισόπαλο!

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 5-5, 8-8, 9-9, 11-12 (Ημιχ.) 12-13, 13-15, 13-15, 16-16, 18-17, 18-18

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Κουκουλάς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Τερλέτσκι, Παπαδημητρίου, Κανδύλας, Μπάγιος 3, Παπαδόπουλος 7, Δομπρής 1, Αραπακόπουλος 2, Πασσιάς, Μοντόρο 3, Μιχαηλίδης, Οστρούσκο 2

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής, Μπριάτκα, Τζηράς 4, Νικολαΐδης, Λέμος 1, Άτζελιτς, Μυλωνάς, Ηλιόπουλος 1, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 1, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε 3, Μπεντζιλαλί, Καλόμοιρος 2, Μπεριά 5

Δίλεπτα: 5/4 Πέναλτι: 3/4-2-3 Κόκκινη: Καραμπουρνιώτης (3 δίλεπτα).

Διαβάστε επίσης