Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα πάμε για νέα αλλοίωση πρωταθλήματος με την υπόθεση Λέμος;

Θα πάμε για νέα αλλοίωση πρωταθλήματος με την υπόθεση Λέμος;
Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 - 14:18

Στα χέρια της ΚΕΔ και της ΔΕΠ περνάει η ευθύνη για να τρέξουν νομότυπα και χωρίς…περίεργες καθυστερήσεις οι προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με την δεδομένη τιμωρία του Πατρίκ Λέμος. Οτιδήποτε διαφορετικό θα συνιστά νέα αλλοίωση του πρωταθλήματος αφού την ερχόμενη Παρασκευή (6/5) ξεκινούν οι τελικοί μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που θα κρίνουν τον τίτλο.

Πιο συγκεκριμένα;

Ο Λέμος αποβλήθηκε από τον τελικό του Κυπέλλου, στο χάντμπολ Ανδρών, με αντίπαλο την Πυλαία. Όχι μόνο αυτό αλλά του κρατήθηκε και το δελτίο, με τον παίκτη της ΑΕΚ να είναι αντιμέτωπος με τιμωρία. Η αποβολή του, αλλά και το γεγονός ότι του κρατήθηκε το δελτίο, σημαίνει αυτομάτως ποινή μιας αγωνιστικής,

αλλά βάσει του κανονισμού το παράπτωμά του, τιμωρείται από 3 έως 4 αγωνιστικές.

Για το λόγο αυτό οι φορείς οφείλουν να δράσουν άμεσα και όχι με τους… γνωστούς χρόνους υπέρ της ΑΕΚ. Να μη γίνουν ξανά τα ίδια, όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις ατιμωρησίας υπέρ της ΑΕΚ στο παρελθόν! Μη μείνει στα συρτάρια η υπόθεση τιμωρίας του Λέμος, αφού χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν.

Η διαδικασία είναι σαφής, αφού ο Λέμος τιμωρήθηκε με κόκκινη για το χτύπημα εκτός φάσης και μπλε για αντιαθλητική συμπεριφορά (χτύπησε αντίπαλο και δη εκτός φάσης όπως είπαμε), με αποτέλεσμα να κρατηθεί και το δελτίο του. Εφόσον οι αρμόδιοι κάνουν απλά τη δουλειά τους δεν θα μας προξενήσει εντύπωση αν ο Λέμος χάσει και όλη τη σειρά των τελικών.

Η ΚΕΔ πρέπει να μεταβιβάσει άμεσα το φύλλο αγώνα στη ΔΕΠ και η τελευταία να προωθήσει την υπόθεση χωρίς χρονοτριβές στον αθλητικό δικαστή, για τη δεδομένη τιμωρία του παίκτη της ΑΕΚ. Και να δείξει ότι δεν… κόπτεται μόνο για τον φωτισμό στο «Μ. Λοΐζος», δείχνοντας τα αντανακλαστικά της μόνο εκεί… Οτιδήποτε διαφορετικό από την άμεση και παραδειγματική τιμωρία του Λέμος, για την αντιαθλητική του συμπεριφορά, θα θεωρηθεί ως ένα ακόμη σκάνδαλο, στον χώρο του ελληνικού χάντμπολ.

Όχι να ξεχαστούν πάλι σε τίποτα… συρτάρια γραμματέων οι φάκελοι της υπόθεσης όπως είχε γίνει με τα επεισόδια και τη γνωστή ατιμωρησία της ΑΕΚ για το θέμα τότε… Εδώ χρειάζονται άμεσα αντανακλαστικά και αυτό περιμένει να δει το φίλαθλο κοινό, για να υπάρχει ΙΣΟΝΟΜΙΑ στο χάντμπολ. Και όχι… αδικαιολόγητες (?) καθυστερήσεις…

ΥΓ: Στην ΟΧΕ θα ασχοληθούν κάποια στιγμή σοβαρά με το θέμα της μη πληρωμής προστίμων από ομάδες που διεκδικούν τους τίτλους και το παίζουν…large και…καλοπληρωτές;

Αυτούς που…επενδύουν ντε, σε αγωνιστικούς και… εξωαγωνιστικούς τομείς!

Διαβάστε επίσης

Ατελείωτο γλέντι στον βόθρο για την «εξυπνάδα» με το «ΙΕΚ Κυπελλούχων» για την ΑΕΚ (photo)

Ατελείωτο γλέντι στον βόθρο για την «εξυπνάδα» με το «ΙΕΚ Κυπελλούχων» για την ΑΕΚ (photo)

Εντάξει, κάθε φορά γίνονται ο αντίπαλος του Ολυμπιακού. Σε όποιο άθλημα, όποια ομάδα και να ‘ναι. Στο χάντμπολ θα κόλλαγαν; Βιάστηκαν να ανακηρύξουν Κυπελλούχο την ΑΕΚ, μετά τον ημιτελικό και... εκτέθηκαν πάλι!