Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Χάντμπολ: Τη Δευτέρα τελειώνει το παραμύθι

Χάντμπολ: Τη Δευτέρα τελειώνει το παραμύθι
Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 - 16:53

Ματς μπολ τίτλου έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία όσο και να βγάζει… παράπονα για τη διαιτησία, ξέρει ότι λόγω αυτής έχει μείνει ζωντανή στη σειρά. ΟΚ, το 2-1 κράτησε «ανοιχτούς» τους τελικούς της Handball Premier και ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα τη Δευτέρα (23/5) πλέον, να βάλει… επίλογο στο παραμύθι. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Θρύλος έχει απέναντί του ένα ολόκληρο σύστημα, σταθερά. Ένα σύστημα… ατιμωρησίας της ΑΕΚ για επεισόδια, προστασίας ατομικά σε παίκτες της (βλέπε Λέμος) αλλά και… στήριξης στον ιδιοκτήτη και την ομάδα γενικώς, μην τυχόν και… «ξενερώσουν».

Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει δικαιολογίες στη διαιτησία. Δεν ήταν απολύτως καλός, στο 3ο ματς και ξέρει τι έκανε και τι δεν έκανε καλά. Για να διορθωθεί στο 4ο ματς και να το σηκώσει μπροστά στον κόσμο του! Όχι όμως και να διαβάζουμε για… παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία. Όταν όλη η Ελλάδα ξέρει πως χάρη στη διαιτησία η ΑΕΚ μπορεί ακόμη να λέει ότι παραμένει στη σειρά των τελικών… Η επικοινωνία της ΑΕΚ επιμένει να βγάζει… κλάψα για τη διαιτησία, την ώρα που υπάρχουν αρκετά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι όχι απλώς δεν… αδικείται η ΑΕΚ, αλλά ευνοείται… «χειρουργικά».

Για παράδειγμα; Η αντιμετώπιση των πίβοτ. Επιθετικά φάουλ που δίνονται εις βάρος του Ολυμπιακού, αλλά όχι υπέρ του. Σταθερά στη σειρά, όπως και γενικότερα. Κακό παίξιμο του πλεονεκτήματος. Να κάνει ο Ολυμπιακός επίθεση, να γίνονται φάουλ που δεν δίνονται, στη συνέχεια να χάνεται η μπάλα και η φάση να μη γυρίζει πίσω. Κατ’ αντιστοιχία, το αντίθετο να συμβαίνει με την ΑΕΚ. Σε φάσεις που χάνεται το πλεονέκτημα, οι διαιτητές να γυρνούν πίσω και να δίνουν παραβάσεις υπέρ της ΑΕΚ. Στον Ολυμπιακό μοιάζει… απαγορευμένο το να παίξει την άμυνα που ξέρει, με φόβο τις διαρκείς παραβάσεις εις βάρος του και υπέρ της ΑΕΚ…

Ξαναλέμε. Ο Ολυμπιακός ξέρει τι έκανε και τι δεν έκανε καλά. Σε ματς μέσα μπορούν να γίνουν και ανθρώπινα λάθη και για αυτά ποτέ ο Ολυμπιακός δεν θα διαμαρτυρηθεί… Άλλο αυτό, όμως, άλλο το να γινόμαστε σταθερά μάρτυρες «χειρουργικής» αντιμετώπισης στα ματς υπέρ της ΑΕΚ. Και να βλέπουμε και την αντίπαλο του Ολυμπιακού να το παίζει.. θιγμένη… Είπαμε.

Διαβάστε επίσης