Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης στο gavros.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι εδώ για να παίρνει τίτλους!»

Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης στο gavros.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι εδώ για να παίρνει τίτλους!»
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 - 14:08
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο Θρύλος σήκωσε ΑΛΛΗ ΜΙΑ κούπα! Σήκωσε και το πρωτάθλημα στο Χάντμπολ Ανδρών, διαλύοντας τον ανταγωνισμό και δείχνοντας ότι στα ίσια… δεν παίζεται! Μεγάλη η προσπάθεια της ομάδας Χάντμπολ του Θρύλου! Και ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης νιώθει δικαιωμένος! Ο πρωταθλητής Ελλάδας, πίβοτ της ομάδας Χάντμπολ του Θρύλου, μίλησε στο site μας για την κατάκτηση του τίτλου, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

Τι ήταν αυτό το οποίο αγωνιστικά έκανε τη διαφορά από την ΑΕΚ, στη σειρά των τελικών;

Αγωνιστικά νομίζω ότι οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά. Και το απέδειξαν σε κάθε αγώνα τους φέτος, από την αρχή της χρονιάς. Υπήρχαν πολύ μικρές διαφορές. Νομίζω ότι εκείνο που έπαιξε ρόλο στο τέλος ήταν το δέσιμο που είχαμε ως ομάδα. Και η ψυχή που βγάλαμε σε όλους τους τελικούς. Στα σημαντικά σημεία ενός αγώνα και στις λεπτομέρειες, έκαναν τη διαφορά.

Κόσμος και ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τον φετινό σας τίτλο, ως τον πιο «καρυδάτο». Συμφωνείς;

Νομίζω ότι πραγματικά είναι ένας τίτλος πολύ σπουδαίος για εμάς. Έρχεται μετά από δύο χρόνια, κατά τα οποία είχαν ακουστεί πολλά για το τμήμα Χάντμπολ του Ολυμπιακού. Μας πήραν έναν τίτλο χωρίς να έχουμε παίξει. Στην ισοβαθμία. Στα χαρτιά. Την επόμενη χρονιά δεν υπήρχε κανένα σαφές πλάνο από την Ομοσπονδία. Η Διοίκηση πήρε μια απόφαση να μην αγωνιστούμε. Νομίζω ότι αποδείξαμε πως δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα εδώ για να παίρνει τίτλους.

"Έπαιξε ρόλο το δέσιμο και η ψυχή που βγάλαμε, σε όλους τους τελικούς!"

Πως είναι να παίρνεις ένα πρωτάθλημα, για το οποίο η γενική παραδοχή είναι ότι ήρθε κόντρα σε όλους και σε όλα; Θα το έλεγες «δικαίωση» για τους κόπους της σεζόν;

Σίγουρα είναι μια δικαίωση. Στο τέλος της σεζόν είμαστε εμείς εκείνοι που πανηγυρίζουμε. Δουλέψαμε πάρα πολύ με τον προπονητή μας. Από τον Αύγουστο. Σε καθημερινή βάση, δίναμε όλοι οι παίκτες του 100%. Και το προπονητικό τιμ. Και πολλές φορές αντιμετωπίσαμε… παράξενα πράγματα στους αγώνες μας… κυρίως απέναντι στην ΑΕΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο, ενώ οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά, να υπάρχει κάποια εύνοια προς τη μία πλευρά. Και από την Ομοσπονδία και από τη διαιτησία και από όλους.

"Πολλές φορές αντιμετωπίσαμε... παράξενα πράγματα στους αγώνες μας... κυρίως απέναντι στην ΑΕΚ"

Από καρδιάς πες μου, με αυτό τον κόσμο στο πλευρό σας και με αυτή την ατμόσφαιρα στο κλειστό της Χαλκίδας, είχες καμιά αμφιβολία για το αν θα το σηκώνατε; Η ομάδα έβγαζε σιγουριά στο γήπεδο.

Νομίζω ότι όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα με τον κόσμο δίπλα της, με ολοένα και πιο έντονη παρουσία στην εξέδρα, δεν είχαμε καμία αμφιβολία! Προσωπικά που ξέρω και τον κόσμο του Ολυμπιακού, όταν τους είδα στο γήπεδο, κατάλαβα ότι θα το πάρουμε το πρωτάθλημα. Γιατί έτσι αξίζει στον κόσμο του Ολυμπιακού, να παίρνει πρωταθλήματα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει πως να παίρνει πρωταθλήματα. Το απέδειξε και χθες, με τη διαρκή στήριξή του στην ομάδα, επί 60 λεπτά.

"Ο Ολυμπιακός μόνο καλό έχει φέρει στο ελληνικό Χάντμπολ"

Έχεις ζήσει πολλά με την ομάδα του Ολυμπιακού. Αισθάνεσαι ότι υπάρχει πρόοδος, με την πάροδο του χρόνου; Πως βλέπεις το «αύριο» του Ολυμπιακού στο άθλημα;

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει στο Χάντμπολ τα τελευταία 5 χρόνια. Και έχει κατακτήσει ήδη τρία πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα δύο ήταν νταμπλ! Νομίζω ότι μόνο καλό έχει φέρει ο Ολυμπιακός στο άθλημα. Δύο φορές που δεν ήμασταν πρωταθλητές, προανέφερα τι ακριβώς είχε γίνει, στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ξέρει πως να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα. Και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Και θα φέρει μόνο καλό για το ελληνικό Χάντμπολ. Όπως κάνει σε ΟΛΑ τα τμήματά του! Μόνο με αισιοδοξία βλέπω το μέλλον και εύχομαι να πανηγυρίσουμε και άλλους τίτλους, με τον κόσμο δίπλα μας.

Διαβάστε επίσης