Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάντμπολ: Κληρώνει για το Κύπελλο

Χάντμπολ: Κληρώνει για το Κύπελλο
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 - 09:16

Η κλήρωση του Κυπέλλου Χάντμπολ Ανδρών για τον 1ο, 2ο και 3ο γύρο πραγματοποιείται το μεσημέρι της Παρασκευής 14/10 και ώρα 14:00. Η κλήρωση για τον 4ο γύρο και το Final 4 θα γίνει την Πέμπτη 22/12.

Το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών θα διεξαχθεί με την συμμετοχή 24 ομάδων, 12 της Handball Premier και 12 της Α2 Ανδρών.

Ηandball Premier: Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, ΑΕΚ, ΑΣΕ Δούκα, Διομήδης Άργους, Ιωνικός Affidea, EΣΝ Βριλησσίων, ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Ζαφειράκης Νάουσας, Bianco Monte Δράμα, Αερωπός Έδεσσας Man Dynamic.

Α2 Ανδρών: Άρης Νικαίας, ΗC Σαλαμίνας, Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων, Δόξα Βύρωνα, Αθηναϊκός, ΟΦΝ Ιωνίας, Πήγασος Κυψέλης, Φίλιππος Βέροιας, Φαίακας Κέρκυρας, ΓΑΣ Κιλκίς, Φοίβος Συκεών, Άρης Θεσσαλονίκης

Στην κλήρωση για τον 1ο και τον 2ο γύρο συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Α2 Ανδρών και θα τοποθετηθούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων .

Σύστημα διεξαγωγής

1ος Γύρος (ΣΚ 22-23/10/2022)
Οι 5 ομάδες του Βορρά της Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 2 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 2 νικήτριες ομάδες και 1 ομάδα που θα προκριθεί ανευ αγώνος (by) προκρίνονται στoν επόμενο γύρο. Οι 7 ομάδες του Νότου της Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 3 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 3 νικήτριες ομάδες και 1 που θα προκριθεί άνευ αγώνος (by) προκρίνονται στoν επόμενο γύρο.

2ος Γύρος (ΣΚ 12-13/11/2022)
Οι 3 ομάδες του Βορρά της Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 1 ζευγάρι τo οποίo αγωνίζεται μεταξύ του. Η νικήτρια ομάδα και 1 ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνος (by) προκρίνονται στoν επόμενο γύρο. Οι 4 ομάδες του Νότου Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 2 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 2 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στoν επόμενο γύρο.

3ος Γύρος (Τετάρτη 21/12/2022)
Οι 4 ομάδες της Α2 Ανδρών που θα προκριθούν από τον 1ο -2o γύρο μαζί με τις 12 ομάδες της Handball Premier (σύνολο 16 ομάδες) μετά από κλήρωση σχηματίζουν 8 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 8 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον επόμενο γύρο.

4ος Γύρος (Τετάρτη 25/1/2023)
Οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από τον 3 ο γύρο μετά από κλήρωση σχηματίζουν 4 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 4 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στο Final4

Final 4 (6-7/5/2023)

*Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των ομάδων που θα καθορισθούν μετά από κλήρωση, εκτός του Final 4 που θα διεξαχθεί σε έδρα που θα καθορισθεί από την Δ.Ε.Π της Ο.Χ.Ε.

*Στον 3ο και στον 4ο γύρο σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Handball Premier να αγωνιστεί με ομάδα της Α2 Εθνικής Ανδρών, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Α2 ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

*Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος είναι knock-out. Σε περίπτωση που οιοσδήποτε αγώνας λήξει ισόπαλος τότε θα επακολουθήσει μία 10λεπτη παράταση (2 ημίχρονα των 5 λεπτών έκαστο). Σε περίπτωση που και η παράταση λήξει ισόπαλη τότε η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί μετά από διαδικασία των πέναλτι.

*Σε οποιαδήποτε φάση ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα στον επόμενο γύρο λόγω της κλήρωσης, δε δικαιούται να προκριθεί σε επόμενη κλήρωση άνευ αγώνα ξανά.

Διαβάστε επίσης