Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκανε τη δουλειά ο πρωταθλητής απέναντι στη Νάουσα

Έκανε τη δουλειά ο πρωταθλητής απέναντι στη Νάουσα
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 - 16:25

Κάνοντας αυτό που έπρεπε, ανεβάζοντας σταδιακά τον ρυθμό του στο ματς και σφίγγοντάς την άμυνά του, κατάφερε να φτάσει στην άνετη, εντέλει, νίκη, επί της Νάουσας. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την όποια αντίσταση βρήκε από τον Ζαφειράκη Νάουσας και επικράτησε με 32-22, για τη Handball Premier. Δίποντο και στους 20 βαθμούς ο Θρύλος, μετά την 11η αγωνιστική.

Για ένα τέταρτο στο πρώτο μέρος και για ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να πιέσουν και να βάλουν… δύσκολα στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια ο Θρύλος βρήκε τις λύσεις και έπιασε ένα τέμπο, το οποίο ο αντίπαλος δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Με πολυφωνία στην επίθεση και καλή άμυνα, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε και έφτασε εντέλει στη νίκη.

Το ματς στην αρχή ήταν αρκετά κλειστό και οι δύο ομάδες πήγαιναν… χέρι-χέρι στο σκορ. Μέχρι και το 5-5. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός άνοιξε τον ρυθμό του! Έγινε πιο σφιχτός στην άμυνα και άνοιξε τη διαφορά του. Έφτασε από το 9-6 και το 10-6 μέχρι και στο 13-7 και στο 14-8. Στο +6, το οποίο έγινε με αρκετές σωστές επιλογές στην επίθεση και χάρη σε όμορφα γκολ (μεταξύ άλλων) των Νιοκάς και Βέμπερ… Έτρεξε αρκετά ο Ολυμπιακός, άνοιξε το γήπεδο και μόλις στο φινάλε του πρώτου μέρους κατάφερε ο Ζαφειράκης Νάουσας να αντιδράσει και να μειώσει, με δύο γκολ μαζεμένα πριν το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ζαφειράκης προσπάθησε να μαζέψει και άλλο τη διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός άμεσα άρχισε να βρίσκει τις λύσεις που ήθελε, στην επίθεση. Παίζοντας παράλληλα καλή άμυνα και υποχρεώνοντας τον αντίπαλό του σε λάθη.

Η ομάδα της Νάουσας παρέμεινε ανταγωνιστική σε όλο το παιχνίδι, ακόμη και όταν η διαφορά 2 λεπτά πριν το φινάλε ήταν στο +9 (30-22) για τον Θρύλο. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Καρασσαβίδη κατάφερε να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο και εντέλει να πανηγυρίσει τη νίκη.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε επίσης