Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι και έτσι! Κρίμα κι άδικο για αυτή την ομαδάρα!

Όχι και έτσι! Κρίμα κι άδικο για αυτή την ομαδάρα!
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 - 21:46

Όχι και έτσι…. Πόσο κρίμα για αυτή την ομαδάρα! Ο Ολυμπιακός άγγιξε το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας του στο Χάντμπολ, υπό το βλέμμα 7.000 ΓΑΥΡΩΝ στο ΣΕΦ, αλλά λύγισε στην διαδικασία των πέναλτι από την ισλανδική Βαλούρ (35-32), στον δεύτερο τελικό της EHF European Cup. Σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό του μεγαλύτερου πολυαθλητικού Συλλόγου της Ευρώπης, που κάνει υπερήφανο διαχρονικά την Ελλάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» με την βοήθεια του κόσμου τους έφτασαν δευτερόλεπτα μακριά από το ευρωπαϊκό… Όλυμπο, ανατρέποντας την εις βάρος τους διαφορά τεσσάρων γκολ από τον πρώτο τελικό στο Ρέικιαβικ, πραγματοποιώντας μία μυθική εμφάνιση, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς διατηρούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα διαφορές κοντά στα 5-6 τέρματα. Ωστόσο, στο φινάλε της κανονικής περιόδου, ένα γκολ των Ισλανδών στα 9'', αλλά και το δοκάρι στο φάουλ του Σάββα σε νεκρό χρόνο, έστειλε το ματς στην παράταση με σκορ 31-27, καθώς ισοφαρίστηκε η διαφορά του πρώτου αγώνα (30-26).

Στη «ρώσικη ρουλέτα», οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και πήραν τον τίτλο, με τον Σάββα να αστοχεί στο τελευταίο πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Παρά την άστοχη εκτέλεση, ο Σάββας σημείωσε 10 γκολ. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Σλίσκοβιτς με 9 γκολ. Συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο κίπερ Κοτανίδης με 12 επεμβάσεις.

*ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΑΛΟΥΡ 31-27 (κ.α) – Συνολικό σκορ: 35-32

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζέλικο Μπάμπιτς): Σλίσκοβιτς 5, Σάββας 10, Μοντόρο 3, Βίντα 3, Πασσιάς 2, Κάβτσιτς, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 3, Τζίμπουλας, Κανδύλας, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης 1, Δομπρής 3, Παπαντωνόπουλος, Κοτανίδης

ΒΑΛΟΥΡ (Όσκαρ Μπιάρνι Όσκαρσον): Όσκαρσον, Γιόνσον, Μάγκνουσον, Φίνσον 1, Γκίσλασον, Γκούσταφσον Ίσακ 7, Χόστερτ 1, Πέτερσον, Σίγκουρντσον, Πόρνταρσον, Πάλσον, Στεφάνσον, Χουλίουσον, Νόρντμπεργκ, Γκούσταφσον Παλ, Φίλκισον

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-1 Όσκαρσον
1-1 Σλίσκοβιτς
1-2 Μάγκνουσον
2-2 Παπαβασίλης
2-3 Γκούσταφσον
3-3 Τζηράς
3-4 Νόρντμπεργκ
4-4 Δομπρής
4-5 Γιόνσον
Δοκάρι ο Σάββας

Διαβάστε επίσης