Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σάββα, ΨΥΧΑΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ! (photo)

Σάββα, ΨΥΧΑΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ! (photo)
Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 - 11:52

Μόνο περηφάνια για την ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή, η οποία έφτασε μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρώτου της ευρωπαϊκού τίτλου. Ο Θρύλος έφτασε στο τέλος της διαδρομής του EHF European Cup, μετά από μία εντυπωσιακή πορεία, όμως το Σάββατο (25/5), στον δεύτερο τελικό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μπροστά σε 7.500 φιλάθλους, στάθηκε άτυχος, καθώς «λύγισε» στη διαδικασία των πέναλτι (4-5) από την ισχυρή Βάλουρ.

Στην ιστορική ευρωπαϊκή «μάχη» με αντίπαλο την ισλανδική ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ, προηγήθηκαν με +8 (24-16) στο 42ο λεπτό, αλλά δέχθηκαν γκολ, εννιά δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και έτσι, με προβάδισμα 31-27, οδηγήθηκαν στη «ρωσική ρουλέτα».

Ωστόσο, με άστοχη εκτέλεση πέναλτι του συγκλονιστικού Σάββα Σάββα, πρώτου σκόρερ του EHF European Cup και κορυφαίου στις δύο «μάχες» με την Βάλουρ, με 20 γκολ σε 30 σουτ (10 στην Ισλανδία, 10 στο ΣΕΦ), ο Ολυμπιακός απώλεσε τον τίτλο στον ιστορικό τελικό.

Παρόλα αυτά, με τη φετινή σπουδαία του πορεία, ο Θρύλος έκανε περήφανο τον κόσμο του, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό τελικό στο χάντμπολ.

Όσον αφορά στον Σάββα, respect σε αυτόν τον τεράστιο «ερυθρόλευκο» χαντμπολίστα! Ο ΓΑΥΡΟΨΥΧΟΣ άσος, δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού από μικρό παιδί, αγωνίστηκε τραυματίας στον χθεσινό ευρωπαϊκό τελικό στο ΣΕΦ, με ένεση, με δική του ευθύνη, παρότι δεν έκανε ούτε προπόνηση τις προηγούμενες κι όμως, τα έδωσε όλα κόντρα στην ισλανδική ομάδα.

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης