Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η συγγνώμη στον Σανίκη για τη διαιτησία και το βίντεο με τα όργια του τρίτου τελικού! (video)

Η συγγνώμη στον Σανίκη για τη διαιτησία και το βίντεο με τα όργια του τρίτου τελικού! (video)
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 - 16:40

Για μια ακόμη φορά στο χθεσινό 3ο τελικό των play offs της Handball Premier μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ γίναμε μάρτυρες μιας τραγικής διαιτησίας που έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τους κιτρινόμαυρους στο παιχνίδι, προκαλώντας τα δικαιολογημένα παράπονα των ερυθρολεύκων.

Και μπορεί το αποκορύφωμα των λανθασμένων υποδείξεων των διαιτητών να ήταν ο μη καταλογισμός των δυο πέναλτι στα δυο τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, σε ξεκάθαρες παραβάσεις στους Κάβσιτς και Πασσιά, ωστόσο δεν ήταν οι μοναδικές.

Την ώρα που άπαντες είδαν και διέκριναν την… φιλοσοφία των σφυριγμάτων και τις αδικίες εις βάρος του Ολυμπιακού, παρατηρείται από κιτρινόμαυρα μέσα, μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η ΑΕΚ ως… αδικημένη. Φωνάζει ο… κλέφτης με λίγα λόγια, αφού ο ξεκάθαρα ευνοημένος της χθεσινής αναμέτρησης επιχειρείται να παρουσιαστεί πως έχει παράπονα από τη διαιτησία.

Στα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ που διαστρεβλώνουν την αλήθεια διαβάσαμε μέχρι και ότι ένας εκ των διαιτητών, ζήτησε συγνώμη από τον αρχηγό της ΑΕΚ, Παναγιώτη Νικολαϊδη! Απίστευτα πράγματα δηλαδή αφού η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Συγνώμη για τα διαιτητικά όργια, ζητήθηκε από τον παρατηρητή γηπέδου Δημήτρη Τσάκωνα, από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα από τον αθλητικό διευθυντή του τμήματος Γρηγόρη Σανίκη. Ο Δημήτρης Τσάκωνας στη λήξη της αναμέτρησης ήταν απολογητικός και ζήτησε συγνώμη για τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι διαιτητές εις βάρος του Ολυμπιακού.

Η πραγματικότητα αυτή είναι λοιπόν και όχι αυτή που επιχειρούν να παρουσιάσουν κάποιοι. Σε κάθε περίπτωση και ενόψει του 4ο τελικού θα πρέπει η ομοσπονδία και οι κύριοι της ΚΕΔ, να φροντίσουν ώστε να μην γίνουμε μάρτυρες ανάλογων διαιτησιών που αλλοιώνουν την εξέλιξη των αγώνων που κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι έχει όλη τη διάθεση να συμβάλει θετικά στην διαφήμιση και την ανάπτυξη του αθλήματος, με πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την άρτια διοργάνωση του ευρωπαϊκού τελικού στο ΣΕΦ, όπου καταγράφηκε ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων και οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Οι εικόνες από το ΣΕΦ και η εξαιρετική διοργάνωση του τελικού μέσα σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια, έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν τον θαυμασμό και εκτός συνόρων.

Άπαντες λοιπόν οφείλουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να σέβονται το άθλημα που υπηρετούν, τον σύλλογο που το διαφημίζει, τον ιδρώτα των αθλητών και να μην το αμαυρώνουν με διαιτητικά όργια.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ορισμένες από τις λανθασμένες υποδείξεις των διαιτητών εις βάρος του Ολυμπιακού.

Και βλέποντας το συγκεκριμένο βίντεο, θα έχει ενδιαφέρον η άποψη του προέδρου της ΚΕΔ, κ. Κατσίκη. Να δούμε τι έχει να πει για τη σωρεία όλων αυτών των λαθών.

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει το σκεπτικό της επιλογής των διαιτητών για τόσο σοβαρούς αγώνες αλλά και για ποιο λόγο στις αναμετρήσεις αυτές υπάρχουν συγκεκριμένα ζευγάρια παρατηρητών με μικρές εναλλαγές, οι οποίοι μάλιστα έχουν συγκεκριμένες οπαδικές προτιμήσεις.

Παράλληλα ας εξηγήσει ο κ. Κατσίκης για ποιο λόγο, ενώ είναι αρχιδιαιτητής, απέχει ή έχει ισχνή παρουσία από τους συγκεκριμένους αγώνες. Γιατί δεν εμφανίζεται και… νίπτει τας χείρας του σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος;

Τέλος ενδιαφέρον έχει και η άποψη του προέδρου της ομοσπονδίας κ. Γκαντή για την εικόνα που βλέπουμε από αυτούς που σφυρίζουν στις αναμετρήσεις. Άραγε τον ευχαριστεί το επίπεδο της διαιτησίας στους αγώνες της χρονιάς οι οποίοι αποτελούν τη βιτρίνα του αθλήματος;

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο και… τα συμπεράσματα δικά σας:

Διαβάστε επίσης