Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο πρωινός μας σύμμαχος!

Ο πρωινός μας σύμμαχος!
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015 - 23:51

Το πρωινό είναι ένα από τα πιο επιβεβλημένα γεύματα της ημέρας, γιατί έχει προηγηθεί πολύωρη αφαγία λόγω ύπνου (τουλάχιστον 6-8 ώρες) και ο οργανισμός δεν έχει καθόλου αποθέματα ενέργειας. Το πρωινό σας συνδυάστε το με ένα ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά, αφού είναι υψηλής πρωτεϊνικής αξίας, που βοηθάει το αίσθημα της πείνας και προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Συνδυάστε το με δημητριακά βρώμης ή σιταριού (χωρίς προσθήκες σοκολάτας ή ξηρών καρπών).

Σημαντική είναι επίσης η κατανάλωση φρούτων, κυρίως εκείνων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα, βερίκοκο, πεπόνι, grapefruit, όπου περιέχουν και σύμπλοκα βιταμινών, σημαντικών, για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Διαβάστε επίσης

Όλα για την υπέρταση και την υπόταση

Όλα για την υπέρταση και την υπόταση

Περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες είναι υπερτασικός, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης, εκ των οποίων το 40% δεν γνωρίζει ότι πάσχει.

Σκόρδο, το θαύμα της φύσης...

Σκόρδο, το θαύμα της φύσης...

Αρκετές είναι οι θεραπευτικές επιδράσεις του σκόρδου, το πανάρχαιου βοτάνου με τις ιαματικές ιδιότητες, που δρα κατά πάντων.