Ντουντούκα
Όχι έτσι, Θρύλε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Όλα για την υπέρταση και την υπόταση

Όλα για την υπέρταση και την υπόταση
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015 - 00:19

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο μια χώρα με τον πληθυσμό της Ελλάδας αφανίζεται από τον παγκόσμιο χάρτη λόγω ασθενειών που σχετίζονται με την αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες είναι υπερτασικός, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης, εκ των οποίων το 40% δεν γνωρίζει ότι πάσχει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κίνδυνος για να κληρονομήσουμε την υπέρταση κυρίως από τη μητέρα μας κυμαίνεται από 13%-35%.

Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων μιλούν για τους παράγοντες που αυξάνουν τις τιμές της αρτηριακής πίεσης, τον ρόλο του στρες, της διατροφής και της άσκησης στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της υπέρτασης, τα λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε όταν μετράμε την πίεσή μας στο σπίτι, αλλά και για όλα τα νεώτερα αναφορικά με την αντιμετώπιση της πάθησης. Επίσης, παρουσιάζονται συνταγές μαγειρικής χωρίς αλάτι.

Οι επιστήμονες αναφέρονται στις αιτίες, τα συμπτώματα και την αντιμετώπισή της, επισημαίνοντας ότι η υπόταση μπορεί να μην είναι επικίνδυνη για την υγεία αλλά είναι επικίνδυνη για την ποιότητα της ζωής όσων υποφέρουν.

Διαβάστε επίσης

Σκόρδο, το θαύμα της φύσης...

Σκόρδο, το θαύμα της φύσης...

Αρκετές είναι οι θεραπευτικές επιδράσεις του σκόρδου, το πανάρχαιου βοτάνου με τις ιαματικές ιδιότητες, που δρα κατά πάντων.

Ο πρωινός μας σύμμαχος!

Ο πρωινός μας σύμμαχος!

Το πρωϊνό που συνδυάζεται με φρούτα αποτελεί μία εξαιρετική λύση για την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού.